Enne, kui sai kuulda raamatu saamislugu ning lauale virna laotud teoseid lähemalt uurida, näitasid koostajad 14-minutilist helitaustaga pilditutvustust Koeru ajaloost alates vanimast pildist aastast 1867 kuni aastani 1944.

Indrek Ilomets selgitas, et nende käsutuses oli lõpuks üle 2000 pildi, mille hulgast tehti viimase 5-6 aasta jooksul valik. Lõpuks pääses raamatusse 520 pilti, lisaks mitmesuguseid dokumente, medaleid, kirju ja muud.

Raamatu põhiosa materjalist moodustavad suvel 90ndat sünnipäeva tähistanud Tullio Ilometsa vanematelt pärinevad fotod. Elli ja Jaak Ilomets elasid Koerus pool sajandit, olid koolmeistrid ning talletasid hoolikalt kohalikku ajalugu nii sõnas kui pildis.

Lisaks kohtuti raamatu koostamise käigus paljude kohalike inimestega, ajaloolaste ning arhiivi- ja muuseumitöötajatega, kes samuti andsid oma osa raamatu valmimisele. Nende inimeste ja asutuste nimed on talletatud ka raamatu esimestel lehekülgedel.

Raamatus on 11 peatükki. Parimateks näiteks ilmunud raamatust pidas Indrek Ilomets Jakob Hurda ja Villem Viitmanni kirjavahetust aastatel 1888-1889. Samuti pidas ta üpris haruldaseks, et tänu tema vanavanematele on säilinud kõik kooli- ja klassipildid Koeru koolist aastatest 1919- 1940, millest ka mitmed raamatus olemas. Paljud koolid sellega uhkeldada saavad?

Pärast tutvustust soovisid koostajad tänada abilisi ja kätt suruda neil, kes raamatu koostamisel nõu ja jõuga abiks olid. Õnnitlused olid kohati vastastikused. Uno Aan eaka mehena kinnitas, et Ilometsade pere oli Koerus tõeliselt elujõuline. „Neid jagus kooli, laulma, tantsima, pilli puhuma - igal pool olid nad nõu ja jõuga eesotsas või abis." Ka Tullio Ilomets meenutas noorusaega koos Kalju Lepikuga siinses koolis.

Häid sõnu jagus paljudelt: vallavalitsuselt, volikogult, Järvamaa muuseumilt, tuttavatelt.

Enne tormilist raamatumüüki kõlas Indrek Ilometsa soov kokkutulijaile nõnda: "Loodame, et ilmub ka raamatu teine osa aastatest pärast 1940ndat, sest ajalugu tuleb ju edasi kirjutada".