Pikalt planeeritud ja erinevatel põhjustel edasi lükkunud ühisveevärgi- ja kanalisatsioonitööde valmimise tähtaeg on juuni lõpp 2012. a.

Kaasajastatud on lasteaeda, olemas on noortemaja ning laste rohkus näitab, et sellel piirkonnal on elujõudu.

Koeru keskkoolihoone on juurde saanud uue osa ja ees ootab vana osa ning võimla soojustamine sellel aastal.

Tööstusettevõtted on arenemisvõimelised ja pakuvad tööd suurele osale valla inimestest, mille tulemusena meie elanikkonna hulk ei ole oluliselt vähenenud.

Piirkonnas aastaid domineerinud põllumajandustootmises on toimunud olulised muutused. Loomakasvatusest on kadunud seakasvatus, veisekasvatuses on loomade arvukus vähenenud mitmeid kordi. Samas tootmise efektiivsus mõlemas sektoris on oluliselt tõusnud.

Meil on valda registreeritud 25 MTÜ-d. Mittetulundusühingud on agaralt projekte kirjutanud, et meie elu paremaks ja mitmekülgsemaks muuta. Kodanikuühiskond areneb kiiresti paljudes eluvaldkondades. Inimesed panustavad palju oma eluolu parandamisse kui ka teevad vabatahtlikku tööd. Meie kultuuri-ja noorsootööga seotud inimesed pakuvad meile isetegemisrõõmu ja sisustavad meie kõigi vaba aega. Koeru valla muuseum pakub ikka ja jälle võimalust vaadata ajas tagasi ja võrrelda praegust olnuga.

Tahan tänada kõiki valla hüvanguks tehtu ja saavutatu eest. Tänan Koeru erinevate koosseisude vallavolikogude ja -valitsuste töös osalenud inimesi, kes te oma mõtete ja otsustega olete palju kaasa aidanud piirkonna edenemisele. Olge ikka oma kodukoha patrioodid!

Õnnitlen kõiki Koeru valla kodanikke omavalitsusstaatuse 20. aastapäeva puhul!