Austatud vallarahvas ja head külalised!

On öeldud, et Eesti riik kasvas välja omavalitsustest. See on ka loogiline, sest kogukondlik elukorraldus on olnud ajalooliselt Eesti ühiskonna alustalasid. Seega pole imestada, et kahekümne aasta tagustes sündmustes osalesid väga aktiivselt ka omavalitsustegelased. Muutuste tuules ei löönud nad kartma ning lõid jõu ja nõuga Eesti riigi ülesehitamises kaasa.

Aga noores riigis tuli palju ise välja mõelda, otsida ja takistuste ilmnedes uusi lahendusi leida ning mis kõige tähtsam - neid ellu viia. See oli nagu matemaatikaülesande lahendamine, aga valemid tuli ise välja mõelda.

20 aastat tagasi saavutatud taasiseseisvus oli eesti rahva tahe. Oli laulu, oli kätest kinnihoidmist, oli tarku otsuseid. Oli suure unistuse täitumine. Seda indu ja kaasalöömist ning silmade sära soovime ka täna riigi arendamisel näha.

Kulunud vanasõna, et kus viga näed laita, seal tule ja aita, on Eesti riigile praegugi väga vaja. Iga päev. Peame siin ohtlikumaks muutuvas maailmas tegema koostööd ja aitama üksteist. Soovin meile kõigile südamest head riigi taasiseseisvumispäeval!

Himot Põldver,
Koeru Vallavolikogu esimees