Puhja kogudusse kuulub 2013. aasta alguse seisuga 54 annetajaliiget, liikmete arv on mullusega võrreldes veidi tõusnud. Jaanuaris on lisandu­nud kolm liiget, kes tulid üle Tartu Pauluse kogudusest. Kogudus alustab kevadleeriga enam-vähem samal ajal, mil algab astronoomiline kevad - seega kevadekuu eelviimasel pühapäeval, 17. märtsil pärast jumalatee­nistust. Olgu öeldud, et leeritulekut ei pea võtma kui avalikku kinnitust, et tulija ongi usklikukandidaat valmis. Pigem on tegu elukestva õppe printsiibil toimuva tavalise täiendkoolitusega, sarnaselt juhiloa taotle­misega vms. Alles leerikursuse käigus ja järel saab inimene kujundada pädevalt seisukoha kiriku ja usu suhtes. Leeriga mitte ei lõpe, vaid pigem algab individuaalne arenguprotsess.

Puhja kirikus asuva Müllverstedti oreli renoveerimistööd edenevad jõudsalt. Kogudus on väga tänulik Puhja Vallavolikogule, kes on orelipa­randust toetanud 2000 € ulatuses. Kogudus tänab ka Kultuurkapitali ja paljusid kohalikke annetajaid. Kahjuks ei ole võimalik neid kõiki siinko­hal nimeliselt esile tõsta, kuna Puhja Oreli Raamatusse on annetajatena end kirja pannud tervelt 78 inimest! Tegelikke annetajaid on aga veel palju rohkem. Käesoleval hetkel on meister parandamas oreli tuulepõhju ja mängutraktuure. Tegemist on suure tööga, mille kestel pilli kasutada pole võimalik, kuna viled on maha tõstetud ja eriti halvas korras olevad puitviled töökotta parandusele viidud. Kogudus loodab, et projektide ja heade inimeste toel on võimalik käimasoleva töö lõpetamine suveperi­oodiks, mil orelil oleks võimalik anda kontserte.

Kirikukoor Dionysius ei ole sugugi talveunne jäänud. Kolmekunin­gapäeval lauldi Puhja kirikus, Eesti Vabariigi 95. sünnipäeval astuti üles Rannu Rahvamajas. Iga nädal toimuvad lauluproovid, 24. märtsil min­nakse heategevuskontserti andma Tartu Maarja kirikusse, mille tulud lähevad mõistagi orelifondi.

Vallavalitsuse lahkel loal on tulevast nädalast alates pandud välja kor­janduskastid kohalikesse raamatukogudesse, kus meie inimestel oleks võimalik annetada oreli edasisteks parandustöödeks. Annetajatel palu­takse end ka kirja panna mälestuseks tulevastele põlvedele.