Paigad, mis kõige paremini annavad edasi meie lugu ja väärtusi, tuuakse esile National Geographicu säravkollaste akendega, kutsudes nii omakandi rahvast kui külalisi tegema tutvust Lõuna-Eesti rikkaliku kultuuripärandi, imelise looduse, uuendusmeelsete ettevõtete ja jätkusuutlike lahendustega.

Ajakirja National Geographic Eesti peatoimetaja Erkki Peetsalu sõnul on Lõuna-Eesti oma elujõuliste kogukondade, säästva elustiili ja puutumata loodusega just see eriline paik, mis väärib ka laiemat tutvustamist. „Elu erinevate keelte, kultuuride, mõtteviiside ja maailmavaadete piiril pakub alati üllatusi ning avastamist. Lõuna-Eestit tutvustava koostööprojekti näol on tegemist ühega neist algatustest, mis kuuluvad ühtlasi National Geographicu 125. juubeliaasta sündmuste hulka," märkis Peetsalu.

Projekti rahvusvahelise partnerina on kaasatud Holland, kus tuleval suvel hakkavad kollased aknad juhtima külastajate tähelepanu UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud paikadele.

Koostööprojekti on algatanud Lõuna-Eesti Leader tegevusgrupid. Partneritena on kaasatud turismiarendajad, ajakiri National Geographic Eesti ning Valga, Mustvee ja Tartu linn.