Varbla Spordiselts alustas ametlikult oma tegevust 2008 aasta kevadel.

Samal aastal toimus ka sporditegevuse edendamiseks avatud vestlusring valla rahvaga, kus meie seast nüüdseks lahkunud Varbla Spordiseltsi liige Arne Graumann pakkus üheks atraktiivseks ja põnevaks võistluseks Varbla vallas võistlemise sõudeergomeetritel.

28. oktoobril 2008 aastal toimuski esimene Varbla lahtine meistrivõistlus sõudeergomeetritel Concept2. Kõige alu-seks olid siiski Arne kontaktid vastavate inimeste ja organisatsioonidega, kelleks sel hetkel osutusid Eesti Sõudeliit ja OÜ Penteer. Kokku oli 45 võistlejat.

27. oktoobril 2009 toimus teine võistlus, kus võistlustules oli 36 osavõtjat.



6. novembril 2010 aastal algas traditsioon korraldada võistlust isadepäeva eelneval laupäeval. Võistlema asus 23 huvilist.

12. novembril 2011 oli sõudeergomeetreid tõmbamas 29 võistlejat.

Käesoleval viiendal juubeliaastal oli võistlema tulnud lausa 60 inimest, kellest 13 on seotud vähemal või rohkemal määral Varblaga. Esikolmikusse suutis end sõuda erinevatest võistlusklassidest lausa neli Varbla inimest. Arvestades võimsat konkurentsi, oli see väga tubli tulemus. Kuid lõppkokkuvõttes on võitjad kõik, kes end proovile panid ja osa võtsid, sest terves kehas terve vaim.

Peale võistlust algas meelelahutuslik osa, mille juhatas oma programmiga sisse kloun Ummi, kes pälvis laste rõõmsa vastuvõtu.

Peale klounishowd oli rahval võimalik tutvuda Pärnumaa Vabatahtliku Merepääste ja Eesti Punase Risti tegemiste ning varustusega, ilutooteid tutvustas Avon ning lastele oli arendav meisterdamisnurk.

Sõudeergomeetri Concept2 võistluse tulemused ja ürituse fotod on kättesaadavad Varbla Spordiseltsi veebilehelt www.varblaspordiselts.planet.ee.

Üritusele panid õla alla Varbla Spordiselts, Eesti Kultuurkapital, Pärnu Sõudekeskus Kalev, Perona Bowling ja Varbla Vallavalitsus.

Täname Pärnumaa Vabatahtlikku Merepäästet koostöö eest.