„Rae valla üldplaneeringu järgi on ette näha Uuesalu külas tiheasustusala, kuid millel kauguse tõttu puudub ühisosa tänase ja tulevase Järveküla küla tihedamalt asustatud osaga, mille koosseisu Uuesalu seni suuremas osas kuulus. Seoses sellega on asutusjaotuse muutus ka õigustatud," kommenteeris vallavanem Mart Võrklaev.

Abivallavanem Tarmo Toomet ütles, et MTÜ Uuesalu Külaselts on loodud 2010 suvel ja piirkonnas areneb  hoogsalt seltsielu ning loodud on erinevad võimalused vaba aja veetmiseks.

Koostöös Uuesalu külaseltsi ja IBE Estonia vahel valmis  laste mänguväljak. Käesoleval suvel valmib korvpalli- ja võrkpalliplats.  Külaseltsil on väljatöötatud küla arengukava ja külastaatuse saamine muudab ka Euroopa Liidu fondidest toetuse saamise hõlpsamaks.

Vallavanem Mart Võrklaeva hinnangul võiks Uuesalu küla piirkonnas olla ka oma munitsipaallasteaed, kuid praeguse seal asuva lasteaia saamine Rae valla haldusesse nõuab läbirääkimisi mitme osapoole vahel ja ühist tahet jõuda eesmärgini.

Tänasel päeval saame tõdeda, et Uuesalu on eraldiseisev, omaette toimiv ja kasvav tiheasustusala ning Rae valla asustusjaotuse muutmine Uuesalu küla moodustamise nimel on jõudnud eesmärgini.

Uue küla tekkimisega on Rae vallas nüüdsest 27 küla ja 5 alevikku.19.juulil 2013 jõustus regionaalministri määrus, millega on määratud Rae valla kolme küla - Järveküla küla, Uuesalu küla ja Kurna küla lahkmejooned.