„Esimesed sada kaarti said ruttu otsa. Praegu on välja antud 102 kaarti. Info sellise võimaluse üle on levinud suust suhu, mis on kõige parem reklaam," rääkis Rahuoja hetkeseisust.

Kaardi soetanud Raikküla valla elanik saab sellega neljapäeval ja laupäeval tasuta kasutada Kabala spordimaja, esmaspäeva õhtul on oodatud kuni seitsmeaastased lapsed koos oma vanematega.

Jälgida tasuks nii Kabala spordimaja (www.kabalasm.ee) kui tervisekaardi kodulehti (www.tervisekaart.ee), et aegade ja kasutamisvõimaluste osas segadust ei tekiks. Kabala spordimajas saab mängida saalihokit, sulgpalli, korv- ja võrkpalli, lauatennist ja koroonat, uusim võimalus on indiaca. Eelregistreerimise alusel saab kord kuus supelda Märjamaa ujulas tasuta.

Novembrikuu statistika põhjal külastas 39 kaardiomanikku ujulat ja 30 inimest jõusaali. Rahuoja hindas selle tulemuse igati heaks. Ka Kabala spordimajas on mõnevõrra rohkem kasutajaid.

Ester Luik on Purku rahvale toonud ligi paarkümmend kaarti. „Novembris käis 15 inimest ujumas ja detsembris läheme jälle. Tervisekaart on suurepärane võimalus ja soovime, et selle kasutamine jätkuks. Praegu tasume bussisõidu eest ise 3 eurot, ujula pileti (3.70) saame tasuta.
Selline soodustus on suur asi, eriti kui ühest perest on mitu inimest," rääkis Ester Luik. Ta lisas, et Kabala spordimajas pole Purku-rahvas sel põhjusel käinud, sest enam ei saa pallimänguks gruppi kokku, lauatennist on võimalik Purkuski mängida.

Projekt „Tervis kaardile" hõlmab ka IT-lahendust. Nii on tervisekaardil olemas oma koduleht (www.tervisekaart.ee), kus on kogu info kaardi kohta, vastused korduma kippuvatele küsimustele ja kaarditaotluse vormistamise koht. ITlahendus täieneb peagi.

Tervisekaardi võib soetada ka teise valla elanik, kes sel juhul saab soodustingimustel kasutada vaid Kabala spordimaja teenuseid. Praegu on kaart 14-64- aastastele, kuid noorematele hakatakse võimaluse korral kaarte väljastama 2013. aasta teises kvartalis.

Euroopa Sotsiaalfondi toel ellu viidav projekt kestab aasta lõpuni, aga Raikküla vald otsib juba võimalusi, et ettevõtmist jätkata kas siis mõne uue projekti abil või õnnestub selleks leida raha valla eelarvest. „Minu teada on tervisekaart unikaalne lahendus, teised vallad Eestis midagi sellist ei paku," rääkis spordimaja juhataja.