Majanduslikku olukorda silmas pidades on eelarvetulude prognoos konservatiivne ja suunatud esmajoones olemasolevate teenuste tagamiseks ning endale võetud ülesannete lõpetamiseks,  eelkõige aga  ühise veevärgi ja -kanalisatsiooniprojekti ehituseks.

Eelarvet kommenteerides ütles valla finantsnõunik Piret Puun, et suurimaks muudatuseks majanduses on sel aastal üleminek eurole. „Ehkki võrreldes 2009. a teise poole langusega hakkas olukord majandus 2010. aastal  jälle paranema, ei taganud see veel  tulumaksu laekumist 2009. a tasemel. 2009.aasta tase saavutatakse parimal juhul alles 2012. aastal.  2008. a tasemeni võidakse Kohilas jõuda alles 2014.-2015. aastaks” Seejuures on oluline kindlustada uute ettevõtete tulek valda ja täiendavate töökohtade loomine.

Kohila valla tulumaksu laekumine on langenud (-9,5%) ainult 0,1% vähem võrreldes Rapla maakonna valdade 2010. a tulumaksu laekumise keskmise langusega (-9,6%). Kuid  Eesti keskmisest (-7,8%) tasemest jäid kõik Rapla maakonna vallad maha.

Tulud on prognoositud majanduse aeglast tõusu arvestades suhteliselt konservatiivselt, et tagada kõigi planeeritud tulude laekumine.  Tulumaksu kasvuks võrreldes 2010 laekumisega on prognoositud 3,4%. Riigi majanduse kasvuks prognoositakse 4,5%.

Investeeringutest moodustavad  põhilise osa projektitoetuste saamiseks vajalikud omafinantseeringud. Väljastpoolt saadavad toetuse summad lülitatakse eelarvesse pärast lepingute sõlmimist ja raha laekumist ja  need on kajastatud investeeringute kavas.

Suurimaks investeeringuks on ühiskanalisatsiooni ja veevärgi projekt, milles Kohila vald osaleb Kohila Maja OÜle antava toetuse kaudu 687,3 tuhande euroga.

Investeeringuid koos investeerimistoetustega teistele sektoritele  on eelarve kuludesse praegu kokku arvestatud 1,3 milj eurot, sh 99,5% hoonete ja rajatiste soetamiseks ja renoveerimiseks.