Kohila Võrkpallikooli üldeesmärkideks on laste ja noorte mitmekülgne kehaline arendamine, tervislike eluviiside ja harjumuste kujundamine, liikumisvaeguse leevendamine, õpilastele sporditeoreetiliste teadmiste ja praktiliste oskuste andmine treeningu tõhustamiseks ja iseseisvaks treenimiseks, võrkpallikohtuniku tööks, samuti nende tervisespordiharrastuse jätkamiseks pärast saavutusspordist loobumist.

Võrkpallikoolile kohaselt on koolil kõrged võrkpallialased eesmärgid nii saalis kui rannas: mängida kõikide vanuseklassidega Eesti tiitlivõistlustel 1. finaalis ja luua edaspidi Kohila noortest Eesti meistriliigas mängivad võistkonnad nii naistele kui ka meestele ning kasvatada Eesti koondistele võimekat järelkasvu.

Käesoleval aastal on võrkpallikoolis avatud 6 õppe/treeningrühma, keda juhendavad Ingrid Kangur ja Paul Piirmets.

Kõik võrkpallikooli õpilased on automaatselt Kohila Võrkpalliklubi liikmed, mis tähendab treeningutele lisaks palju võistlusi, erinevaid soodustusi, huvitavaid reise, laagreid jne.

Kooli tegevuses on oluline roll hoolekogul, mille valimine seisab koolil alles ees. Soov on lastevanematega igakülgset koostööd teha, oodatud on mõnusad mõtted, põhjendatud kriitika ja edasiviivad ideed. Kutsume ühtlasi üles vanemaid võistlustele lastele kaasa elama, pereüritustel osalema ning lapse edusamme märkama ning tunnustama.

Kohila Võrkpallikool teeb tihedat koostööd Kohila Gümnaasiumi spordiklassidega.

Eelneval õppeaastal korraldas võrkpalliklubi koos 1.d spordiklassiga mitmeid ühisüritusi, käesoleval aastal loodame aktiivset tegevust jätkata nii 1.b kui ka 2.d klassiga. Lisaks ühistele väljasõitudele, laagritele ja võistlustele on spordiklasside õpilastel võrkpallikooli osalustasu maksmisel soodustused.

Koostöö jätkub ka Audentese Spordigümnaasiumiga ning Eesti Võrkpalli Liiduga. Noorte tulevikku silmas pidades on plaanis korraldada kohtunike koolitusi ning tuua kooli tunde andma oma ala parimaid treenereid.

Jätkame lootustandvate noorte suunamist Audentesesse.

Meeleldi treeniks neid küll kodukohas, Kohilas on olemas kõik võimalused ja heal tasemel baasid, kuid kahjuks praegune kooli õppeprogramm täisvõimsusel treenimist ei võimalda.

Õpilase individuaalset arengut jälgitakse võrkpallikoolis hoolikalt ning vajadusel tehakse treeningplaanides korrektuure.

Arengu hindamise üheks kriteeriumiks on erinevad testid, mis viiakse läbi kaks korda aastas (kevadel ja sügisel), tulemusi analüüsitakse, tehakse koos õpilasega vastavad järeldused ning teavitatakse tulemustest lapsevanemaid.

Algettevalmistuse treeningutele on oodatud kõik liikumishuvilised lapsed, sest seal antakse lastele väga hea füüsiline valmisolek nii võrkpalli kui ka mistahes muu spordialaga jätkamiseks. 1. klassi ja 2.-3. klassi tüdrukute-poiste segarühmas on treeningutel põhirõhk liikumismängudel ning kergejõustikul. Selles vanuses õpitakse selgeks jooksud, spurdid, peatumised, viskeliigutused, püüdmised. Arendatakse painduvust, koordinatsiooni, kiirust, osavust, täpsust, tähelepanu, distsipliini. Vähehaaval lisandub tunniteemadesse ülaltsööt ning altserv, et mängida nii Eestis kui Soomes väga populaarset püüdmisvõrkpalli ning osaleda U12 võrkpallifestivalil.

Suurematele lastele on avatud 4.-5. ja 6.-8. klassi poiste rühmad ning 4.-6. ja 7.-12 klassi tütarlaste rühmad, kus tegeletakse süvendatult võrkpallialase õppega ning üldfüüsilise treeninguga. 9.-12. klassi noormehed treenivad võrkpalliklubi treeningrühmades Agur Asperki käe all.

Kohila Võrkpallikoolis on hetkel õppimas ligi 70 tüdrukut- poissi ning teadaolevalt on tulemas paarkümmend last veel. Kõige rahvarohkem on 2.- 3. klassi segarühm, kus on osalejaid ligi 30 ning huvilisi aina lisandub. 1. klassi rühma võtame vastu ka eelkooliealisi (6- 7-aastaseid) lapsi, treeningutel omandatud oskused aitavad kooli minnes palju kaasa nii enesekindlusele kui ka suhtlemisele, rääkimata füüsilisest valmisolekust. Suvine võrkpallilaager näitas, et eelkooliealised saavad 1. klassi laste seas edukalt hakkama.

Võrkpallikoolis loodame saada treeningud ja treeningutel osalemise süsteemsemaks kui senini, eriti 10- 12-aastaste seas, sest selles vanuses on paljudel valikud alles tegemata.

Kui lapsel on väga palju huvialasid ja käib paljudes trennides/ ringides, siis lõpuks kannatab kõikide alade kvaliteet ja lapse tervis. Väga raske on õpetada selgeks keerulisi tehnilisi elemente kahe korraga nädalas. Laps ise tunneb end ka halvasti, kui kõik ei suju nii, nagu kaaslastel.

Lisaks suur väsimus ja ülepinge, koolitööd vajavad ju samuti tegemist. Seetõttu tuleks vanematel mõelda väga selgelt läbi, miks, mida ja kui palju, ning sellest kohe ka treenerile teada anda, et ei tekiks kellelgi asjatuid ootusi ning sport pakuks lapsele rõõmu.

Loomulikult ootame kõiki lapsi treeningutele ja pakume võimalusi ka vähem treenida. Kui lapse eesmärk on lihtsalt tervisesport, siis ei olegi oluline, kui vähe/palju ta nädalas trennis käib. Kuid kui on soov olla omal alal edukas, siis tuleb teha valik.

Soovime kõikidele väikestele ja suurtele spordisõpradele meeldivat uut hooaega ning loodame, et igaüks leiab endale Kohila rikkalikust valikust meelepärase tegevuse. Tähtis on sihipärane kehaline tegevus ning rahulolu valitud alaga.

Kohila Võrkpallikool võtab kooli astumise avaldusi vastu veel 30. septembrini.

1. klassi tüdrukud ja poisid E, T, K 13.30-14.30 (Ingrid Kangur)

2.-3. klassi tüdrukud ja poisid E, T, K, N 14.30-16.00 (Ingrid Kangur)

4.-5. klassi poisid E, T, K, N 14.30-16.00 (Paul Piirmets)

4.-6. klassi tüdrukud E, T, K, N 16.00-17.30 (Ingrid Kangur) 6.-8. klassi poisid E, T, K, N 16.00-17.30+ 2 korda nädalas jõusaal (Paul Piirmets)

7.-12. klassi tüdrukud E, K 20.00-21.30, T, N 17.30-19.00 + 2 korda nädalas jõusaal (Ingrid Kangur)

7.-12. klassi poisid E, K 20.00-21.30+ 2 korda nädalas jõusaal (Agur Asperk)

Täpsemat infot ja lepingute blankette saab treenerite käest ning meilitsi (ingrid. kangur@gmail.com). Lisateave www.kohilavk.ee.