Kaevanduspargi juht Sigrid Karon sõnab, et uuenenud allmaaosa ekspositsioonid pakuvad külastajatele ehedat kaevanduse hõngu. „Siin saavad külastajad giidi juhtimisel liikuda ligi 1,6 kilomeetristes endistes kaevanduskäikudes ja tutvuda kaevurite tööpaigaga, omaaegse maa-aluse kaevandustehnikaga, kaevurite rongiga ja lõhkeainelaoga," tutvustab Karon allmaamuuseumi osa, mida ilmestavad eriefektid ja kaevurite olustikku imiteerivad lavastused.

Kohtla-Nõmme vallavanem Illart Jool sõnab, et allmaa osa valmimisega oleme astunud interaktiivsele kaevanduspargile sammu lähemale. „Järgneva pooleteise aasta jooksul soovime valmis ehitada maapealse osa, mille ekspositsioonid räägivad nii põlevkivi tekkimisest, selle kaevandamisest ja kasutamisest elektri ja kütuste tootmisel kui ka tulevikulahendustest," kirjeldab Jool kaevanduspargi omapära.
 

Kaevanduspargi peatoetaja Eesti Energia esindaja, Eesti Energia Kaevandused tootmisdirektor Erik Väli sõnab, et kaevanduspargi arendamise eesmärgiks on tõsta esile Ida-Virumaa unikaalsust. Uuenevas teemapargis on terve korrus pühendatud põlevkivienergeetikale, väljapanekute valmisse panustab ka Eesti Energia. „Kaevanduspargis on palju avastamist ka kooliõpilastel. Interaktiivne näitus suurendab huvi reaalteaduste vastu ja seeläbi kasvatab kaevanduspark vajalikku insenerierialade järelkasvu," selgitab Väli.
 
Kohtla-Nõmme Kaevanduspark alustas tegevust 2001. aastal endise Kohtla-Nõmme kaevanduse territooriumil. Kaevanduspargi tegevust korraldab SA Kohtla Kaevanduspark Muuseum. Arendustöid toetab Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastatav Üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamise meede, mille elluviijateks on Siseministeerium ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Lisaks toetavad Kaevanduspargi arendust Eesti Energia ja Kohtla-Nõmme vallavalitsus.
 
Kaevanduspargi arendustööd valmivad plaanide kohaselt 2013. aasta lõpuks. 2011. aastal sai arendusprojekt EASi rahastuse esimesele osale, mille käigus renoveeriti ja täiendati allmaaosa. Teise etapi ehitustööd algavad 2012. aasta sügisel ja sisaldavad  kaevanduspargi maapealse osa väljaehitamist ja ekspositsiooni ettevalmistamist. Hetkel on käimas konkurss ehitaja leidmiseks. Sisearhitektuurse projekti ja ekspositsiooni disaini autorid on KAOS Arhitektid.