Esimene saade, kus meie saatepublikuna üles astusime, jõudis eetrisse juba 6. novembrilalgusega20:30ETVs.UrmasVaino meeskonda kuulusid Mart Juur ja Andrus Kivirähk ning Rohke Debelakk oli neil vastas koos Andrus Vaariku ja Jaan Rekkoriga. Mart Juure ning Andrus Vaarikuga õnnestus poistel ka pilti teha, mis lubati rõõmuga internetiavarustesse üles riputada.

Meil kui publikul oli stuudios väga oluline ülesanne. Nimelt, kui võistkonnad ei suutnud oma arutelude keskel leida esitatud küsimusele õiget vastust, võitis meeskond, kes pälvis suurema publiku heakskiidu. Selleks oli stuudiosse üles pandud „plaksumeeter", mis mõõtis saatepubliku ovatsioone meeskonna antud vastusele. Kokku osalesime kahel salvestusel. Millal teine saade eetrisse jõuab, jäi meile kahjuks saladuseks.

Salvestuste vahepeal oli kõigil soovijatel võimalus tutvuda Eesti Ringhäälingu majas erinevate stuudiote- ja nende ülesehitusega. „Terevisiooni" stuudio oli kõigile üllatuseks pisitilluke, kuid äärmiselt kompaktne. Muuseumis võimaldati heita pilk sügavale oma lapsepõlvemälestustesse ning leida sealt üles nii „Mõmmiaabitsa" kui ka „Kõige suurema sõbra" tegelaskujud. Teine osa muuseumist tõi oma avarustest välja ETVs kasutusele tulnud kõige esimese mobiiltelefoni ning võimaluse proovida uudisteankru tööd.

Peale salvestusi ei võetud aga kohe jalge alla koduteed, vaid tutvuti ka meie pealinna Tallinna hüvede ning vaatamisväärsustega. Uudistamist jätkus nii noorele kui vanale.

Laupäevane hommiku- ning lõunapoolik Eesti Rahvusringhäälingu stuudios oli äärmiselt huvitav ning pakkus kõigile osalejatele mõnusa vahelduse sellesse sügisesse halli ja üksluisesse ilma. Saal oli täis nalja ja naeruturtsatusi, tantsu ja publikupoolseid ovatsioone. Ka Teie võite sellest osa saada igal pühapäeval kell 20:30 ETVs!

Kätlin ja Tiina tänavad kõiki osalisimeeldiva kogemuse eest!