Nii nagu plaanitud, ületas sügisene laat külastajate arvult kevadise festivali oma. Sündmuste korraldaja Urmas Jõgi hinnangul küündis laada külaliste arv umbes poolteise tuhandeni.
Asula keskus oli kauplejate päralt. Hulgaliselt oli söögikohti ja lisaks moosidele ja hoidistele palju lihakraami kaasaostmiseks. Ei puudunud ka taimed ja ehted.

Moosilaada peateemaks olid siiski, nagu nimetuski ütleb, moosid – nii soolased, mis sobivad liha kõrvale ja magusad, nii keedised kui toormoosid.

Võistlusmoose kogunes täpselt 20, degusteerijaid-hindajaid oli viis – päevajuht Emil Rutiku, vallavanem Kristjan Kõljalg ning kolm Eesti Grilliliidu kohtunikku- Jaanus Alliksoo, Anneli Nurmik ja Margus Nurmik. Hindamine kujunes päris keeruliseks, sest mida kõike moosivaaritamiseks ei kasutata! Tuleb lasta fantaasial lennata ja potti sobib kőik. Oli paar klassikalist moosi – vaarika ja metsamarja, ülejäänud koosnesid enamatest komponentidest. Võidumoos valmis oma koduvallas, milleks tunnistati kabatšoki-sidrunimoos (autoriks Sirje Mehik) ja mis hakkab kandma „Koigi mõisa parim moos 2014“ tiitlit. Järgmiseks aastaks tasub kõigil moosikeetjatel juba valmistuda.

Kellel moosivalmistamise kogemus puudus, oli võimalus osa võtta moosikeetmise õpitoast, kus sai oma käega kõik algusest lõpuni kohapeal olevast materjalist ära teha. Avaras kooli õpiköögis podisesid potid kahel pliidil. Kaie Altmetsa näpunäidete järgi valmisid õuna-ploomi ja õuna-pihlakamoos, mida hiljem ka laadaplatsil maitsa sai.

Meelelahutust pakkusid Koigi kultuuriselts, rahvatantsijad, vennad Mikussaared ja Miku-Manni lasteetendus. Toreda päeva lőpetas selle aasta Eesti Laulu teise koha omanik - Super Hot Cosmos Blues Band.
Laadal viibis ka ettevőtluskoolitust läbi viinud Peeter Võrk, kes ütles, et üldine tunne ja meeleolu oli väga hea. Meeldis, et paljud müüjad pakkusid tõesti kodus isetehtud tooteid ja neid ka aktiivselt möödakäijatele maitsta pakkusid. Asukoht laadale Tallinn-Tartu maantee ääres on hea ja saabudes olid ka parkimise korraldajad kiired ja abivalmis.