Kahekordne hoone on ettenähtud Koigi Koolile ning jaguneb peale rekonstrueerimistöid kaheks. Lasteaia ja kooli ruumide osaks. Lasteaia osas tulevad ruumid nii väikestele kui ka suurtele siilidele ehk siis tegemist saab olema kaherühmalise lasteaia jaoks vajalike ruumidega.

Mõlemal rühmal saavad olema eraldi mänguruum, magamisruum, riietusruum ja WC, kokku 8 ruumi. Lisaks kasutatakse koos ühte söögiruumi. Teisele korrusele tulevad kaks ruumi personalile ning tehnilised ruumid erinevate seadmete paigutamiseks.

Kooli osas rajatakse esimesele korrusele tööõpetuse õppeklass ja WC, teisele korrusele õppeköök (kodunduse klass) ja käsitööklass. Ruumid, mis täna kas koolil puuduvad või tingimused on väga kehvad. Hoone taha rajatakse mänguväljak ja terrass. Lisaks saab hoone ümbrus valgustatud ning korrastatud, rajatakse eraldi parkla hoone loode ossa. Maja esist läbivale teele rajatakse liiklust rahustavad künnised.

Käesoleva projekti raames rajatakse ka tuletõrjeveemahuti, mis lisaks lasteaiale katab ära ka mõisa peahoone, vallamaja ja kauplusehoone tuletõrjevee vajaduse. Seega muutub Koigi küla antud projektiga ka oluliselt turvalisemaks.

Rohkem pilte lasteaia ehitusest näeb siin.