MTÜ Suurupi Seltsi esimees Anne-Ly Mitt: "See oli meil esimene kord advendilaata korraldada - suurt reklaami me ei teinud, tahtsime ennekõike teada saada, kuidas kohalikud inimesed sellise ürituse vastu võtavad."

Hästi võtsid. Juba hommikul oli vana rehielamu esine parkimisplats autosid täis. Anne-Ly Mitt: "Tegelikult kuulus see vana rehielamu, kus kunagi loomad ja inimesed ühe katuse all elasid, minu vanaemale. Oleme selle nüüd restaureerinud ja siin varemgi avalikke üritusi korraldanud. Näiteks teatrietendusi kohalikele inimestele."

Põhiliseks kaubaks laadal oli käsitöö - sokid-kindad ja muud kudumid, ehted, keraamika, mesi. Pakuti ka alkoholivaba glögi.

"Ega nüüd täpselt hinnata oska, kas hinnad olid odavamad kui Viru tänaval, kus turistidele müüakse, aga sisetunne ütleb - olid ikka odavamad küll. Ja kaup oli kvaliteetne - ostjaks ju ikkagi oma küla inimene. Kuidas saab siis petukaupa teha," naerab advendilaada korraldaja Anne-Ly Mitt.

Ostjaid, nagu niisugustel üritustel ikka, käis lainetena. Kord oli avar rehielamu külastajaid täis, siis tekkis jälle väike mõõn. Et aga külastajail ja kauplejail meeleolu ikka advendi ja laada lainel püsiks, hoolitses Suurupi naiskoor "Meretule" Tabasalu muusikakooli õpetaja Elen Ilvese dirigeerimisel.

"Meretule" koori järgmine avalik esinemine on Tabasalu jõululaadal.