Mängus on kokku 10 erinevat töötuba/ülesannet: Meisterdamine, kuninglik fotostuudio, jutusta mulle üks lugu, printside duell, tuhkatriinu kingake, jõukatsumine draakoniga, relvade tundmine, katsed laboris, lumivalgekese elustamine, muinasjutufestivali nimemärgi meisterdamine.

Peale lõbusat ja mängulist seiklust saavad noored hoo maha võtta vaadates kahte muinasjututeemalist lühietendust. Üheks neist on Vana Vigala Rahvamaja näitetrupi „Vigala Vahvad" etendus „Muinasjutu rääkimine" ja teiseks on Päikesejänku lasteaia etendus „Okasroosike".  Lavastus "Muinasjutu rääkimine" on Rapla maakonna kooliteatrite festivali 2013 algklasside laureaat ning Kärolin Kikas pälvis näitlejapreemia  tütar Mari eest algklasside kooliteatrite riigifestivalil Abjas. Lisaks on võimalik veel osa saada MTÜ Eesti Rõivaste Konstrueerijate Liidu taaskasutusteemalise workshopi raames valminud riiete esitlemisest.

Osalejatel on võimalus muinasjutuseiklusega liituda kogu sündmuse jooksul ning see on kõigile tasuta. Seikluse läbi teinud osalejatele on meelelahutuseks kohale tellitud näomaalingute tegija, poni sõit, avatud on linnuse viburada ja joonistuslaud, millel valminud kunstiteosed riputatakse hiljem üles Haapsalu Noorte Huvikeskusesse.

Sündmus on jätk kaks aastat tagasi toimunud Muinasjutufestivalile ja rahvusvahelisele muinasjutu konverentsile, mis toona kandis alapealkirja  "Loovus läbi muinasjuttude" 

Projekti toetavad Eesti Kultuuriministeerium, Hasartmängumaksu nõukogu, Haapsalu linn, JCI, Unicef, FILI, Haapsalu Piiskopilinnus, AS A.Le Coq.

Olete oodatud lustima kogu perega!