Projekti avalöögiks oli 12. veebruaril Metsanurme suusamatk. Koostöös RMKga oli ette valmistatud rada ja puhkepaus jõekäärus. Matka alguses, kestel ja lõpus jagas suusatamise tehnilisi näpunäiteid Paavo Nael Saku suusaklubist. Tema õpetused, kuidas valida suuski metsaradadel liikumiseks pidasid paika - nii mõnigi tunnistas, et uhkedl-äikivad „uisusuusad“ pole looduses just parimad. Matka lõppedes Rehetoa kaminasoojuses istudes sai tarkusi ka suuskade ostmise, hooldamise, määrimise kohta. Toreda üllatusena selgus, et suusatamisel on ka neid hetki, kus suurem kehakaal kasuks tuleb. Millal - las see jääda nende saladuseks, kes kohal olid ja kuulasid.

Teine koolitaja Marika Kutser Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakoolist andis teada, et talvel vajab organism toekamat toitu, „õhemad“ road jäägu kevadesse ja suvesse. Selle kinnituseks oli ka tema poolt pakutav matkatoit, mis teravdas maitsemeeli ja oli tõesti hea. Aga vaid jutuga ei piirdunud temagi - pani matkajad ise selliseid toiduretsepte koostama, et kuula ja imesta. Kokkamine  see on imelihtne... vähemalt nii tundus!

Ka kõigil järgmistel matkadel on kaasatud mõni liikumis ja toitumisspetsialist, et sporditegemine ikka igati õiget rada kulgeks.