Volikogu veebruarikuu istungil kinnitati Võnnu valla 2009. aasta eelarve muudatused ning alustati 2010. aasta eelarve esimese lugemisega. Eelarve projekti koostamise juures oli suur osa ka finantskomisjonil, kes arutas 2010. aasta eelarvet kahel koosolekul. Teisel istungil otsustas volikogu ka Võnnu Teabekeskuse tegevuse lõpetamise. Istungil nimetati esindaja Eesti Maaomavalitsuste Liidu Maapäevale ning kinnitati vallavalitsuse teenistujate struktuur ja koosseis. Tulenevalt eelmise määruse kinnitamisest toimus ka Võnnu Vallavalitsuse teenistujate palgamäärade ja palgatingimuste muutmine. Lisaks otsustati maksta toetust Haaslava Vallavalitsusele Vooremäel asuva suusakeskuse heakorra- ja hooldustöödeks.

Märtsikuu istungi päevakord koosnes kahest punktist. Istungil kinnitati valla 2010. aasta eelarve ja päeva-korra teise punktina kinnitati avalikus interneti-punktis interneti kasutamise eeskiri.

Volikogu neljanda istungi päevakorras oli kolm päevakorrapunkti. Istungi esimese punktina vaadati üle Võnnu valla üldplaneering ning otsustati jätta see muutmata, sest üldplaneering oli kehtestatud 2009. aasta oktoobri kuus ning vahepealsel perioodil ei olnud toimunud olulisi ruumilisi muutusi. Päevakorra teise punktina arutati maakasutuslepingu sõlmimist MTÜ-ga SK Liikumisvabadus ning edastati informatsioon Mäksa valla soovist asutada kahe valla ühine MTÜ.

Volikogu maikuu istungil kinnitati uus Võnnu valla ehitusmäärus ning anti nõusolek maakasutuslepingu sõlmimiseks MTÜ-ga SK Liikumisvabadus, kes soovib Võnnu alevikku rajada mänguväljakud. Lisaks võeti vastu määrus kuni aastani 2006 soetatud raamatute põhivarast mahakandmiseks ning muudeti sotsiaaltoetuste maksmise korda Võnnu vallas. Istungi raames arutati ka volikogule laekunud avaldust hulkuvate koerte kohta.

Juunikuu istungi päevakorras oli neli punkti. Kuulati revisjonikomisjoni arvamust 2009. aasta majandus-aasta aruandele. Volikogu võttis arvamuse teadmiseks ning kinnitas Võnnu valla 2009. aasta konsolideeritud majandusaasta aruande. Järgnevalt otsustati toetada kinnisasja omandamist ning kooli söökla kasutamiseks rendilepingu sõlmimist.

Juulis said volikogu liikmed kokku istungi väliselt, et arutada riigi poolt rahvuspargi loomist Emajõe suudmeala hoiuala, Emajõe Suursoo ja Piirissaare kaitsealade baasil. Rahvuspargi moodustamise idee raames on riigil plaanis suurendada ka kaitseala piire Võnnu valla territooriumil. Volikogu liikmed olid üksmeelel, et rahvuspargi moodustamine eespool nimetatud kaitsealade baasil ei ole otstarbekas ning volikogu esimees koostas Keskkonnaministeeriumile ka vastavasisulise vastuse.

Volikogu kaheksandal istungil olid arutlusel sotsiaalhoolekande ning –teenustega seotud küsimused. Otsustati muuta hooldajatoetuse ja puudega inimese täiendava sotsiaaltoetuse määramise ja maksmise korda.