Kogukonna jaoks on kindlasti olulised sündmused, ka oma filmi esilinastus, udmurtide külaskäik ning 2010.aasta Luhamaa 100 kodukandi päev.

Rääkides olevikust, siis ongi käes sügisperiood, mil tavaliselt vaadatakse suvele tagasi ja tehakse plaane eelseisvaks. Milline on Luhamaa nulga sügishooaeg?

Plaane on erinevaid. Kindel eesmärk on jätkata noorte kultuurikohvikuga. Traditsiooniliseks sündmuseks on ka aastalõpupidu, mis tegelikult toimub alati esimesel nädalavahetusel pärast 1.jaanuari. Samas oleme alati avatud uutele ideedele jooksvalt.

Kui nüüd liikuda tulevikku, siis 2013. aastal on Misso vallal au korraldada Seto kuningriigi päeva 20. juubeliüritust. Millised muljed jäid 2011. aasta kuningriigist 6.-7. augustil Obinitsas ning millised mõtted liiguvad 2013. aasta suunas?

Isekeskis oleme juba kindlasti arutanud. Põhiraskus ürituse korraldamisel on muidugi vallal, kuid Luhamaa nulk on igati abiks ning kindlasti panustab eelkõige ürituse kunstilise poole pealt. Selle aasta kuningriigi päevast jäi üldjoontes hea mulje. Oli hubane ja mõnus üritus. Eks endalgi on igasuguseid mõtteid tekkinud, et kuidas peaks olema lava või mis esinejaid kutsuda. Näiteks võiks olla üritusel ka n-ö alternatiiv- ehk vabalava, kus noored Seto muusikud saaksid päeva jooksul oma võimeid näidata. Küsimus on ka, kuidas teha kuningriigi päeva nähtavaks väljaspool Luhamaa nulka? Näiteks valda sissesõidul paistvad sildid jne. Oluline märksõna korraldamisel on kindlasti kaasamine. Et jääks kestma traditsiooniline ja samas toimuks ka areng.

Omalt poolt soovime Luhamaa külaseltsi eestvedajatele jõudu ning uusi põnevaid ideid!