Millest see tuleb? Sellest, et vabaühendused annavad võimaluse end teostada valdkonnas, mis on kõige südamelähedasem ja põnevam.

Nagu alguses sai välja toodud, on tänavuse nädala eesmärk pöörata tähelepanu vabatahtlike kaasamise olulisusele.

Kuigi MTÜs tegutsemine ei tähenda ainult vabatahtlikuna töötamist, tuleb tõdeda, et tänu neile saavad teoks väga mitmed suured ett evõtmised. Vabaühenduse professionaalse arendamise abil on võimalik oma tegevusest kujundada ka sissetulekuallikas.

Töötoad ja arutelu

Ühisnädala raames on võimalik osaleda mitmetes Harju Ett evõtlus- ja Arenduskeskuse (HEAK) korraldatud töötubades, kus saab kuulata teiste mõtt eid ja kogemusi ning avaldada oma arvamust kolmandas sektoris tegutsemise kohta. Näiteks 26. novembril Kiviloo külamajas toimuvas töötoas arutletakse kohalikus omavalitsuses külatasandi esindamise üle. Kaks päeva hiljem toimub sarnane töötuba, kus teemaks on põlvkondade vaheline koostöö.

Foorumid, mis asendavad iga-aastast Kodanikuühenduste konverentsi, annavad suurepärase võimaluse kaasa rääkida, mõtt ekaaslasi leida ja demokraatlike otsustusprotsesside kohta infot saada. 30. novembril toimub Keila Muusikakoolis foorum "Iga väike tegu loeb", kus räägime kodanikuühiskonnast ja arutame igaühe panuse olulisuse üle.

Lisaks kuulame vallalehe väljaandmisest ja proovime läbi Euroopa Parlamendi tööprotsessid.

29. novembril toimub Tallinnas esmakordne venekeelsete vabaühenduste foorum, kus arutatakse kodanikuühiskonna arengute üle. Noortel tasub osaleda 27. novembril Tulevikulinnamängus, kus noored ja omavalitsuste esindajad loovad ühiselt nägemust tuleviku linnast.

Konkurss lugudele

Harju maavalitsus, HEAK, Harjumaa Omavalitsuste Liit ja Kodukant Harjumaa korraldavad iga-aastast konkurssi Harjumaa Aasta Tegija, kus kuulutatakse välja aasta ett evõtja, kodanikuühendus, toetaja, aasta tegu ning sädeinimene.

Võitjaid tunnustakse 30. detsembril toimuval Harjumaa ballil Estonias. Konkurss toimub 1.-30. novembrini, täpsemad tingimused HEAKi kodulehel.

Veel kutsume Harjumaa aktiivseid kodanikke ja organisatsioone osalema minu loo konkursil "Ma poleks iial arvanud, et mina/meie...", mille eesmärk on esile tuua algatusvõimet ja vastutusjulgust. Tähtis ei ole, et lugu lõppeks eduga, tähtis on õpiprotsessi välja toomine. Sobivas vormis oma loo saab saata kuni 17. novembrini ja parimale loole on Microsoft Eesti poolt auhinnaks Nokia nutitelefon.

Täpsemad konkursi tingimused meie kodulehel - www. heak.ee/yhis-nadal/minuloo- konkurss.

Kindlasti ootame Harjumaa inimeste ja organisatsioonide initsiatiivi korraldamisel ja tegevusest teada andmisel. Kui soovite, et teie Ühisnädala raames toimuv sündmus kajastuks meie kodulehel ja uudiskirjas, saatke info selle kohta paula@heak.ee.

Nädala tegevusi Harju maakonnas toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja Harju maavalitsus.

Partnerid on Ett evõtluse Arendamise Sihtasutus, Riigikantselei, MTÜ Kodukant Harjumaa, Serve the City, Eesti Väitlusselts ja Briti Nõukogu.

Üle Eesti toimuvate sündmustega on võimalik tutvuda htt ps://mty.arenduskeskused. ee, täpsema info Harju maakonna kohta leiab HEAKi kodulehel www.heak.ee/yhisnadal.


Mis millal toimub?

  • 17.11 Minu loo konkursi tööde esitamise tähtaeg
  • 26.11 Kiviloo külamaja Aktiivse kodaniku töötuba "Külaelu"
  • 26.11 Maardu linn Aktiivse kodaniku töötuba "Kodanikuväärtused"
  • 25.-29.11 üle maakonna Noorte töövarjunädal
  • 25.-29.11 üle maakonna Pooltevahetus
  • 27.11 Tallinn, Omavalitsusmaja Tulevikulinna mäng
  • 28.11 Saue vald Aktiivse kodaniku töötuba "Põlvkonnad"
  • 29.11 Tallinn Foorum
  • 30.11 Keila Muusikakool Foorum "Iga väike tegu loeb"
  • 30.11 Tallinn Vabatahtlike päev