Nädala jooksul korraldasime iga osaleva grupi poolt juhendatud töötubasid, milles uuriti ja arutati, mida on vaja teada, enne kui noor inimene saab alustada oma karjääriga. Eesti töötoas arutasime, millised on noorte ootused ja vahest ka stereotüüpsed arvamused erinevate ametite kohta ning leidsime erinevusi meie ja partnerite ootuste vahel. Kui Eesti noored plaanivad pigem kõrgkooli minemist, siis nii Inglismaa kui Islandi noorte seas on hoopis tavalisem elukutse omandamine kutseõppeasutuses. Inglismaa töötoas tutvustati protsessi, kuidas selles riigis noored tööd leiavad ning mida on vaja töö saamiseks osata ning teada, ja keskenduti vabatahtlikuks olemise võimalustele. Samuti paluti igal noortegrupil teha oma riigi nõuetele vastav CV ja see tegevus andis suurepärase võimaluse erinevuste leidmiseks riigiti. Islandi grupi liikmed esitasid oma töötoas erinevate inimeste kirjeldusi ning meie ülesanne oli pakkuda, mis töökohale see inimene kandideerida võiks. Kindlasti panid töötoad mõtlema tulevikule, oma oskustele ja võimetele.

Lisaks kohapeal toimunud töötubadele ja rollimängudele, kus saime ennast panna erinevate ametimeeste olukorda, käisime ka Võru Karjäärija Noortekeskuses, kus meile tutvustati noortekeskuse tegemisi ja Võrumaa abiturientide seas läbiviidud küsitlust nende tuleviku pürgimuste kohta.

Peale noortekeskuses veedetud aega tutvustasime oma projektipartneritele Võru linna. Toimus aarete jaht, ehk kiirorienteerumine linnas, kus gruppidel tuli liikuda ühest kontrollpunktist teise ning täita mõned lõbusad ülesanded. Kindlasti märkas nii mõnigi kaaslinlane sel päeval liikumas suurte punaste õhupallidega noori või siis kutsuti neid ühispildile või müüma/vahetame midagi 5 eurosendi eest.

Kogu projekt ei olnud siiski ainult töötubade ja arutelude jada, leidsime aega ka meelelahutuseks. Käisime Otepää seikluspargis, mille radade läbimine oli nii mõnelegi esmakordne kogemus ning nõudis eneseületust. Siinkohal kuulub meie suur imetlus Islandi noorte liidrile, kelle raja läbimist me südamevärinaga jälgisime. Hoolimata oma nägemispuudest, läbis ta kõik seiklusrajad ning see tegu hämmastas tervet seltskonda ja ka seikluspargi instruktoreid, kelle sõnul pole ükski pime inimene varem sellise teoga hakkama saanud.

Tore oli suvel vanade tuttavatega taas kohtuda, uusi sõpru leida ning keeleoskust arendada. Me kõik loodame uuesti kohtuda järgmise aasta kevadel, mil projekt peaks toimuma Inglismaal.