Käsikellade töötoas tutvusid lapsed käsikellade mängutehni­ka ja noodikirjaga. Kõigepealt tuli kätte panna valged, peh­med sõrmkindad, mis kaitsesid peent metallosa, millest pillid olid valmistatud. Siis asuti juhendaja abil noodikirja uurima ja oma osa mängima. Käsikellade mängimisel on tähtis tunneta­da meloodiat ning öeldakse, et käsikellade ansamblimäng on keerulisem kui näiteks puhkpilliorkestri kokkumäng. Meie lapsed said ansamblimängu harjutada koos mujalt koolidest tulnud õpilastega ning pälvisid juhendaja kiituse tubli mängu eest. Laval oli umbes 30 last ning meloodiad, mis lapsed käsi­kelladest välja võlusid, olid hingematvalt kaunid.

Löökpillide töötoas tutvustas juhendaja erinevaid löökpille ning erinevatest maailma paikadest pärit rütme. Loomulikult said lapsed ka ise kõike erinevatel trummidel kaasa mängida ja oma rütmitunnet katsetada.

Põnev töötuba oli kahtlemata fantaasiapillide töötuba. Helisid tekitati erinevatest torudest, voolikutest, isegi pöörlema pan­dud jalgratta rehvist. Muusika ümbritseb meid tõesti kõikjal - vihmaveetorudes voolav vesi, plekkkatusele tilkuvad vihma­piisad, merekohin, tuulesabin lehtedes. Loetelu on pikk - õpi vaid kuulama ja ise katsetama.

Päev tipnes õpitubades õpitud muusikapalade esitamisega suurel kontserdimaja laval, kus on esinenud nt ERSO dirigent Neeme Järvi juhatamisel, ansambel Metsatöll ning paljud, paljud teised artistid Eestist kui ka mujalt maailmast. Üksteise järel kõlasid töötubades õpitud muusikapalad ning lastest ja õpetajatest koosnev publik elas innukalt kaasa.

Kogu õppeprotsess ja laval esinemine lindistati ning meie las­tel on võimalik DVD oma musitseerimisest ka endale soetada.

Päev oli sisukas, kõik lapsed olid väga tublid ja loodan, et muu­sikapisik nakatas nii mõnegi.

Laste arvamused muusikapäevast:

Mulle meeldis väga teistmoodi muusikatund. Ma olin rahul käsi­kellade töötoaga, sest meeldis nende pillide teistsugune hääl.

Taimar, 6. klass

Käsikellade töötoas oli väga huvitav. Kellad tegid õrna, mahedat häält.

Helen, 6. klass

Oli väga huvitav ja lõbus ekskursioon, sest saime kõik koos esine­da suurel kontserdilaval. Õppisin selgeks käsikellade noodi luge­mise ja mängimise, mis varem olid mulle mõistatuseks jäänud.

Marta, 5. klass

Mina olin käsikellade töötoas, kus mängiti kelladega erinevat muusikat. Mulle meeldis lõpus laval esineda.

Claudia, 5. klass

Kõige rohkem meeldis mulle ise muusikat teha ning teiste esine­mist vaadata.

Taisi-Susanna, 6. klass