Kinnula ja Konguta vallal on nii sarnaseid kui ka erinevaid jooni. Selle aja jooksul oleme üksteiselt palju õppinud. Ilpo Leppäneni sõnul on Konguta inimesed rohkem avatud kui soomlased, meil osatakse väga kokkuhoidlikult elada ning meie rahvakultuur on heal tasemel.

Konguta valla delegatsioon koosnes seekord väga erinevate erialade inimestest. Meid võeti vastu väga soojalt. Kokkusaamise eesmärgiks oli edaspidise koostöö süvendamine. Koostööd alustatakse kolme suuna vahel: kultuuri, hariduse ja ettevõtluse valdkonnas. Lisaks tutvustati meile Kinnula tervisekeskust, laste päevahoidu, kirikut ja koguduse ruume, ujulat, Muhola Algkooli ja Kinnula ettevõtlust. Siinkohal on huvitav märkida, et Kinnula valla hambaarst ja tema abiline on eestlased. Ka üldarstid on valla tervisekeskuses olemas. Laste päevahoius oli üllatav see, et ühel kasvatajal oli vaadata vaid 4 last ja see on neil riiklikult juba paika pandud. Muhola Algkoolis õpib koos koolieelikutega 62 õpilast. Koolil on oma spordiväljak ja talvel saavad lapsed lustida hokiväljakul.

Muhola koolitüdrukud valmistasid meile toreda üllatuse- nad olid ise teinud oma rahvatantsu ja esitasid seda meile oma kodukandi rahvariietes. See oli väga armas. Kinnula vald on loonud töökohad noortele, kes on jäänud tööta või pole kusagilt tööd leidnud. Nad tegelevad kas käsitööga (puutöö, vaibakudumine) või auto hooldusega. Käsitööesemeid võis osta suveniiriks. Meiegi saime valla poolt kingituseks lõikelaua komplekti.

Kinnulalased on eriti innovaatilised: nad toovad valguskaabli iga majapidamiseni ja tahavad alustada Kinnula televisiooniga!

Kindlasti leidsid kõik meie inimesed sealt palju põnevaid ideid, mida oma koduvallas võiks rakendada.

Kolm päeva võõrsil möödusid märkamatult ja me oleme väga tänulikud Kinnula vallale selle sooja ja sõbraliku vastuvõtu eest. Kinnula rahvas lubas meid külastada järgmisel küladepäeval, mis on 20. augustil 2012. a. Kuna nüüdsest hakkavad Konguta valla ajalehte lugema ka Kinnula elanikud, siis tervitame neid siinkohal!

Loodame, et kahe valla koostöö sujub edaspidi ladusalt ja sellest on kasu mõlemale poolele.