12.00 Esinesid laulustuudio laululap­sed. Alates poole ühest said kõik huvi­lised omale uued kaunistatud küüned, mille maalis Erle Tamm. 13.00 õpetas tantsuõpetaja Merit Täht mõned põhisammud, kuidas diskol olles ennast hästi tunda ja mitte tantsuplatsil hätta jääda. 14.00 Vaatasime filmi "Varjatud Kuningriik" 16.00 astus lavale Konguta kapell, kes mängis rahvalikku muusi­kat, mida saab kaasa laulda. Peale seda said noored võimaluse laulda karaoket, mida nad ka julgesti kasutasid. 20.00 toimus nö. Ööülikooli loeng universu­mi suurusest ja tähtedest, mille kandis ette Laurits Leedjärv Tõravere observa­tooriumist. 21.00 Laulsime koos teiste Tartumaa rahvamajadega laulu "Kas tunned maad mis Peipsi rannalt". Meie üritus jätkus tantsuõhtuga, mis kestis südaööni. Südaööst algas öökino, kus näidati Prantsuse komöödiat "1+1". Suur tänu kõigile kaasalööjatele ja külalistele. Üritusest valmib ka DVD.

Minu suur soov on olnud see, et vallako­danikud aktiivselt räägiksid kaasa, milli­seid üritusi ja esinejaid nad ootavad. Üks idee sai teoks 08. novembril, mil muutsi­me rahvamaja ööklubiks. Korraldasime disko, kuhu lubati alates 18. eluaastast. Töötas baar ja muusikat mängis päris DJ. Lisaks kutsusime esinema Shate tantsuklubi tantsijad oma kavaga PAT (Puldis Ainult Tüdrukud). See on popu­laarne kava, mida nad esitavad ööklubis Maasikas ja erinevatel firma- ning erapi­dudel. Ootan jätkuvalt häid mõtteid ja ettepanekuid Konguta valla kultuurielu mitmekesisemaks muutmiseks.

Kongutas on juba vähemalt sada aastat hoitud aus laulmist ja musitseerimist. Ta­hame luua (taaselustada) mandoliinide orkestri. Selleks palun anda teada, kas kellelgi on kodus tolmu koguv mando­liin, mida pole kahju anda ära Konguta rahvamajale. Endast võiksid teada anda ka need, kes tahaksid orkestris mängida. Palun helistada tel 5259576 Meelis Küla­ots.

Kevadel saab 10-aastaseks Konguta se­gakoor ja neil on plaanis korraldada selle puhuks suurejooneline juubelikontsert. Veebruaris korraldame küünlapäeva auks rahvakultuuri peo, kus esinevad rahvamuusikud ja tantsijad. Tuletame meelde vanad traditsioonid ja toidud. Jätkuvad ka traditsioonilised üritus­ed. Suure osa energiast ja aurust võtab järgmisel aastal Üld laulu- ja tantsupidu, mille raames toimub ka rahvamuusika pillipidu. Plaanis on käima lükata ka näi­tering noortele. Korraldada näiteringile traditsioonilisi ja impro teatri koolitusi ning osaleda festivalidel.

_________________________

Detsembrikuu üritused:

1. detsembril Konguta segakoori I ad­vendi kontsert "Lumevaikuse muusi­ka"

14:00 Otepää kirikus

17:30 Elva Baptisti koguduses

8. detsembril Pensionäride Jõulupidu

20. detsembril JÕULUPIDU

1. jaanuaril kell 00.30 Uue aasta pidu