“Juustutootmist alustades mõtlesime, et peame ju konkureerima suurte tootjatega. Oli selge, et hinna poolest me konkurentsi pakkuda ei suuda, nii tuligi mõte teha käsitsi pallikesed.”

Alguses katsetati viitteist erisugust lisandit, ostjate hinnangule tuginedes jäi neist sõelale kuus. Kolm on magusad − meloni, viigimarja ja jõhvikaga −, kolm soolased − küüslaugu-tilli, kreeka pähkli ja kaukaasia ürtidega.

180grammisesse purki mahub 10-13 pallikest. Vannitäiest piimast saab umbes 40 kilo juustu.

“Olime oma toodanguga laulu- ja tantsupeol väljas ja see oli meile nii hea reklaam, et klientide arv kasvas hüppeliselt. Toorpiima järele on nii suur nõudlus, et juustu me praegu eriti ei teegi − piima lihtsalt ei jätku,” saab ta juustutootmisest aimu anda üksnes teoreetiliselt.

Luba kasutada tootmiseks toorpiima on Eestis ainult kahel ettevõttel: Esko talul Harjumaal ja Konju mõisa talul Ida-Virumaal.

Loe edasi Põhjarannikust.