Konnakoivad lasteaed-algkooli menüüs? Miks mitte!
Rahvusköökide maiuspalad Suigu kokkade moodi
Lasteaia ja koolielu põnevamaks muutmiseks otsustasime lastele tutvustada teiste rahvuste toite. Alustasime Itaalia rahvusroogadega 1. õppeveerandil. Teisel veerandil tutvustasime juba Prantsuse kööki, tulemas on Vene rahvustoidud. Eesti Vabariigi aastapäeva paiku veebruaris pakume Eesti köögi maiuspalu. Kevadised plaanid jätame hetkel saladuseks.
Lastele meelepäraste retseptide otsimine võttis aega terve nädala, sest põnevaid toite tahtsime pakkuda nii hommikul, lõunal kui ka õhtul. Lõunasöögi menüü kokkupanek osutuski kõige suuremaks proovikiviks. Seadsime sisse ka rahvusköökide kommentaaride vihiku ja selgus, et lõunasöögid olid päris menukad. Lastele otsustasime selgeks õpetada ka „Head isu!" ja „Aitäh" ütlemise erinevates keeltes.
Itaalia nädalal öeldi kõige rohkem „Grazie" kuuma chocohtopotsi, focaccia (lameda leiva), kala püreesupi ja Itaalia kõrsikute eest. Focaccia tegemist soovisid tüdrukud ka kodus katsetada. Itaalia nädala kohta kirjutas 4.klassi Joosep: „Oli imelikke toite ja oli imelisi toite".
Prantsuse nädal tekitas kõmu juba esmaspäeva hommikul, kui lapsed menüüd lugema hakkasid. „Kas tõesti pakutakse meile ehtsaid konnakoibasid?" Tegelikult valmistati koivad taignast, neid pakuti supi kõrvale leiva eest (pildil).
Populaarseteks toitudeks osutusid prantsuse praekartulid, kanafilee ubadega, bešamellkaste. Magusasõbrad nautisid kõige enam prantsuse šokolaadikooki. Prantsuse nädala kohta kirjutas Marge: "Supp oli nii ja naa, aga kook oli oivaline. Loodan, et te oskate ka edaspidi mind üllatada".