Kontsertsarja tekkelugu: Aastal 2007 toimus Jänedal edukalt esimene Rosaariumi kontsert, kus esinesid Urmas Sisask, Lehtse kammerkoor ja Virumaa noorteorkester. Järgmisel suvel sai "Rosaarium"´ist  kontsertsari, mille mõte on tuua meie kodukohta andekaid ja tunnustatuid muusikuid ning anda noortele muusikutele võimalus teha koostööd kogenud esinejatega. Publikule peaks olema see kvaliteetne kontsertelamus mõistliku tasu eest.

2008. aasta suvel esinesid esimesel kontserdil Tõnis Mägi, Mikk Dede ja Rakvere kammerkoor Solare Elo Forseli juhatamisel, teisel kontserdil esinesid Chalice ja segakoor Suisapäisa Kuldar Schützi juhatamisel ja suve lõpetas Kait Tamra ning Nuku- ja Noorsooteatri segakoor Kaire Vilgatsi juhatamisel. Järgmisel suvel jätkasime kontserdisarjaga sama edukalt. Suve esimesel kontserdil esinesid Olav Ehala ja Hanna-Liina Võsa, teisel Riho Sibul, Mirjam Dede ja Tõrva Laulustuudio neidudekoor Maie Kala juhatamisel. Kolmandal kontserdil esinesid Jaak Johanson ja Virumaa Poistekoor Elo Forseli juhatamisel ning Virumaa Noorte Meeskoor Andrus Siimoni juhatamisel.

2010 suvel esinesid esimesel kontserdil Rein Rannap ja Ott Lepland, teisel Bonzo ja vokaalansambel Estonian Voices, koosseisus Kadri Voorand, Mikk Dede, Ott Kask, Mirjam Dede ja Ott Kartau. Suve lõpetas ja kontserdisarja kümnendal kontserdil esinesid Hedvig Hanson, Andre Maaker ja Tamsalu neidude ansambel Kadri Kase juhatamisel.

Kontsertsarja korraldab Tapa vallavalitsus ja on sarja suurtoetaja aastast 2008.