Sellel aastal oli juba kaugelt paista, et kevadele me luuletusi lugeda veel ei saa ja nii pidimegi midagi muud vahvat välja mõtlema.

Korraldasime ürituse seekord nii, et meie kohtumise esimeses osas võistlesid lapsed teatraliseeritud muistendeid esitades. Aga muistendi sisuks oli just mõne Keila valla objekti saamislugu. Oli võimalus kasutada juba kellegi poolt loodud muistendit, kuid kõik koolid pidasid paremaks ise muistendi kirjutada. Tulemuseks saime päris mitu vahvat lugu: "Kuidas tekkis Klooga järv?", " Lehola küla saamislugu", "Kuidas tekkis Laulasmaa?", "Kloogajärve kool".

Tunnustuse osaliseks said kõik muistendid. Seekord meeldis züriile kõige enam Klooga Kooli esitatud "Klooga järve tekkimislugu".

Kiideti Laulasmaa VI klassi lapsi nende esinemisjulguse eest, Lehola õpilasi vahva esituse eest ja Klooga vene poole I ja II klassi õpilasi pikkade tekstide väga asjalikult esitamise eest. Teises osas oli vaja tutvustada plakatit, mille üldteema oli ,,Eesti keel". Tõlgendamine oli vaba ning kajastamist leidsid sellised teemad, nagu eesti keele kaunimad sõnad, sõnavigurid, eesti ja vene keele erinevused, elu jne.

Plakatite osas oli rebimine kõva ja võitjaks tuli Laulasmaa Kooli palkat ,,ELU". Teise koha vääriliseks sai Klooga Kooli eesti poole plakat ,,Ära ole pidur, tee ise sõnavigur" ja kolmanda koha hõivas Lehola plakat ,,Sõna vägi on suurem kui sõjavägi". Plakatite puhul paistis silma selle teostamise erinevus. Enamik esinejaid olid valinud paberkandjal esituse, aga Klooga Kooli vene pool esitas oma plakati otse seinal, PowerPointi programmi abil .

Kolmandas osas esitasime mõistatusi ja kõige paremini oskasid neid mõistatada Laulasmaa Kooli lapsed. Alla ei jäänud ka Klooga Kool ja Lehola Kool.

Tänan kõiki vahvaid lapsi ja nende juhendajaid. Järgmisel aastal kohtume taas Kloogal. Keila Vallavalitsuse poolt olid kõigile osalejaile välja pandud auhinnad.