Jaanuaris osalesid meie õpilased maakondlikel matemaatikaja keemiaolümpiaadidel. Mõlemal olümpiaadil sai tubli tulemuse 9. klassi õpilane Roland Reinvald, jagades 10. – 11. kohta.

Veebruaris toimus maakondlik bioloogiaolümpiaad, kus 9. klassi õpilane Gertrud Pleksner saavutas väga tubli 6. koha ja Mihkel Lepson jagas 9. – 11. kohta.

Aktiivselt on õpilased osalenud eesti keele ja kirjanduse konkurssidel. Jaanuaris toimunud vabariiklikul Tammsaare lugemiskonkursil Albus hinnati 7. klassi õpilase Rainer Grosbergi esinemine eriauhinna vääriliseks.

Veebruarikuus osalesid Tartumaa etluskonkursil Rainer ja Mirjam Grosberg. Traditsioonilistel algklasside Muinasjutuvestja konkursil Elvas ja Küünlapäeva luulekonkursil Nõos olid esindatud ka meie õpilased.

Märtsis käisid koolisisese õigekirjavõistluse võitjad kooli esindamas Tartu linna ja maakonna õigekirjaolümpiaadil, kus Hendrik Silm 7. klassist saavutas maakonna arvestuses 5. koha.

Suurepärase punkti saksa keele õpingutele Sillaotsa Koolis pani 9. klassi õpilane Mirjam Grosberg, kes saavutas 3. koha vabariiklikul saksa keele võistlusel "Deutsch ist ein Plus".

Matemaatikas osalesid meie võistkonnad Elvas maakondlikul NUPUTA võistlusel ja enne kevadist koolivaheaega võtsid õpilased osa traditsioonilisest KÄNGURU võistlusest.

Jaan ja Mirjam Grosberg saatsid oma tööd teater Vanemuine poolt korraldatud kunstivõistlusele „Nägin teatrit“ ning nüüd on nad kutsutud 29. märtsil laste ja noorte teatripäeva tähistamise tänuüritusele teatrisse Vanemuine.

Spordivõistlused

Sportlikest tegevustest osalesime Vooremäe terviseradade avaüritusel ja käisime Otepää uuel staadionil vaatamas juunioride MMvõistlusi suusatamises.

Meie õpilased võistlesid Tartu linna MV murdmaasuusatamises Vooremäel ning vahetult enne veerandi lõppu Tartumaa koolinoorte sisekergejõustikuvõistlustel Tartus.

Vastlapäeval toimunud kooli talispordipäeval Arakamäel viidi läbi võistkondlikud laskumised, osavuslaskumised ning pikima liu individuaalvõistlus.

Ainenädalad

Kunstinädala raames tegid õpilased nii ainetundides kui huviringides erinevaid tehnikaid kasutades palju vahvaid pilte, mis kaunistavad kooli koridore ja fuajeed.

Ajalooja ühiskonnaõpetuse nädal toimus vabariigi aastapäeva nädalal, kus räägiti Eestimaa kaitsest.

Keeltenädalal tutvustati õpilastele eesti, vene, inglise ja saksa keelt rääkivate maade eripära, toimus kaunima käekirja konkurss ning nädal lõppes viktoriiniga emakeelepäeval.

Õppekäigud

Kunstinädala raames käisid 4. – 6. klassi õpilased õppekäigul Tartu Teatri Kodus ja osalesid õpitoas „Multikatund“.

4. – 5. klassi õpilased osalesid õppekäigul Tartu Vanemuise teatrisse, kus külastati muusikalist teatritundi „Ajalugu muusikas“.

1. klassi õpilased käisid õppekäigul Tartu Postimuuseumis ja kinos. Märtsi lõpus külastatakse teatris Vanemuine etendust „Buratino“.

4. klassi õpilased osalesid Sõbrapäeval Luunja koolis traditsioonilisel inglise keele sõbrapäevaüritusel.

Tunnivälised tegevused

11. veebruaril toimus kooli raamatukogus näitus „Heljo Mänd 85“ ning samuti viktoriin näituse põhjal. Veebruarija märtsikuus joonistasid õpilased raamatukogus pilte eesti loomateemaliste lasteraamatute kangelastest. Valik töid saadeti 6. aprillil Kõrvekülas toimuva X Tartumaa lasteraamatupäev „Loomad eesti lastekirjanduses“ raames korraldatud kunstivõistlusele.

Valentinipäeval valiti koolis õpilaste seast Valentin ja Valentina. Eelnevalt olid klassid esitanud oma kandidaadid, kellel tuli siis õpetajatest koosneva žürii ees esineda enesetutvustuse, luuletuse või naljapalaga. Viimaseks ülesandeks poistel teha lipsusõlm ja tüdrukutel meisterdada kaunistatud süda. Sel aastal sai Valentini tiitli Jaan Grosberg ja Valentina tiitli Moonika Pungar.

Külalisesinejad ja läbiviidud uuringud meie koolis Vabariigi aastapäeval külastas meie kooli Kaitseliidu Tartu malev, kus õpilastele räägiti Eesti kaitsmisest, näidati sõjavarustust ja kaitsemaskeerimist. LõunaEesti pommigrupi spetsialist jagas 5. – 9. klassi õpilastele teadmisi ohutuks tegutsemiseks kokkupuutel plahvatusohtliku esemega, rääkis demineerijate tööst ja näitas õppefilme ning pilte.

Lõuna Prefektuuri KKB ennetusteenistus viis 6. – 8. klassi õpilastele läbi 1tunnise koolituse meelemürkide teemal. Sillaotsa kooli 8. ja 9. klassi õpilased osutusid valituks üleeuroopalise uuringu ESPAD valimisse. Uuringu eesmärgiks on uurida noorte vaba aja veetmise viise ning alkoholi ja narkootikumide kasutamist. Eestis teostavad küsitlust TLÜ Rahvusvaheliste ja Sotsiaaluuringute Instituudi sotsioloogid koostöös Tervise Arengu Instituudiga.

9. klassi õpilased osalesid Sillaotsa koolis toimunud Euroopa keeleoskuse uuringus SurveyLang, testitavaks keeleks oli saksa keel.

Uuendused kooli inventari osas

Uuel aastal saime kooli saali suure ekraaniga teleri, mida kasutatakse nii õppetundides kui ka pikapäevarühma ja lasteaiarühma tegevuste mitmekesistamiseks. Kõikides ainekabinettides on õppetöös infotehnoloogia võimaluste paremaks kasutamiseks Dataprojektorid ja muusikaklassis uus digiklaver.

Kooli söökla personali tööd kergendab äsja ostetud kartulikoorimismasin ja lasteaia köögis on peagi abiks uus vahustaja.