Esimene poolaasta tõi kaasa mitmeid huvitavaid väljasõite. Käisime Lõuna- Eestis kahepäevases looduslaagris, põneval õppepäeval Aimla metskonnas, osalesime Tallinna Vabaõhumuuseumi üritusel „Viljapeast leivani". Õpilasesinduse kahel liikmel oli võimalus näha ja kuulda Aruküla põhikooli õpilasesinduse töödest-tegemistest, osaleti noorte tervisekonverentsil Märjamaal.

Et kõik õpilased saaksid ülevaate õppekäikudest, peeti 24. novembril ülekooliline õpilaskonverents „Õpime koos!", kus õpilased esinesid ettekannetega nähtu- kuuldu kohta. Konverents oli jagatud kolme suurde teemaplokki. Esimene kandis pealkirja „Õpime looduses". Siis kuulati ja vaadati läbilõiget looduslaagrist Lõuna-Eestis. Aliis Siniroht tutvustas toimunud meeskonnamängu läbi fotokaamera, Jarmo Aedla ja Liisi Piirsalu olid kokku pannud toreda pildigalerii Lõuna-Eesti looduse eripäradest. Aimla metskonnas toimunud õppepäevast andis ülevaate Kevin Pajula. I-IV klassi õpilased rääkisid nii pildis kui sõnas sellest, mida nad nägid Vabaõhumuuseumis.

Teine osa oli pühendatud kogemustest õppimisele. Anete Düüna rääkis 20. oktoobril Märjamaal toimunud noorte tervisekonverentsist ja sellest, mida kasulikku ja õpetlikku nad seal kuulsid ja kogesid. Aruküla põhikooli õpilasesinduse tööst andis ülevaate Keiti Ekart.

Kuna õpilaskonverents toimus vahetult enne kodanikupäeva, siis viimane osa konverentsist oligi seotud selle päevaga. Kõikide klasside õpilased valmistasid ette teemakohased esitlused, mille teemad olid alates meie riigi sümboolikast kuni hea kodaniku põhimõteteni välja.

Õpilaskonverents andis hea tagasivaate toimunud sündmustele, pani kuulajaid kaasa mõtlema, andis esinejatele kogemusi ja esinemisjulgust.

Toredaks ja põnevaks ettevõtmiseks on Kabala koolis kujunenud õppealajuhataja Jaanika Voometsa organiseeritud veerandilõpu suured ülekoolilised viktoriinid, milles on küsimusi kõikidest õppeainetest, õppekäikudest ja huvitavatest kohtumistest. See on hea võimalus veerandi jooksul toimunut meelde tuletada ja kokkuvõtteid teha.

Praegu on käes kauaoodatud advendiaeg. Juba on põlema pandud kolm küünalt. Sellel aastal süütas esimese küünla suurest advenditulest vallavanem Jaan Truuts, teise küünla koos parimate soovidega läitis volikogu esimees Anne Kalf ja kolmanda tule kaunite sõnade ja mõtete saatel Rapla kirikuõpetaja Mihkel Kukk.

Jäänud on süüdata veel üks advendiküünal ja siis ongi jõuluaeg käes. Üks töid ja tegemisi täis aasta saabki otsa. Kaunist ja rahulikku jõuluaega!