Minu rõõmuks alustasid siin tööd mitmed uued noored õpetajad: klassi- ja kunstiõpetaja Kristi Jaanus, inglise keele õpetaja Piret Sillamaa, ajalooõpetaja Anu Saaristu ning kehalise kasvatuse õpetaja Priit Paama. Pärast mõnekuist sisseelamist kooli aitab uuenenud ja oluliselt noorenenud õpetajaskond kindlasti kaasa nii kooli õppekui ka huvitöö põnevamaks muutmisel.

Õppeaasta algas tegelikult juba 18. augustil, mil korraldati järjekordsed talgud koolimaja ja õpilaskodu ümbruse korrastamiseks. Ühiselt tehti pisemaid hooldus- ja remonttöid. Enam pingutust nõudis kooli staadioni koristamine.

Täname südamest kõiki talgutel osalenud õpilasi ja koolitöötajaid, samuti aktiivseid lapsevanemaid Elina Paljakut, Aive Ansipit, Krista Tihovskit, Ülle Pääsukest ja Jaanus Roobat ning vilistlasi Ivo Rometit, Tõnis Teppot, Martin Roosi, Erika Kooli ja Raul Uusi. Suur-suur tänu noortele sotsiaaldemokraatidele, kel samal ajal koolimajas suvekool toimus ning kes meid staadioni koristamisel väga palju aitasid.

Meie koolil on pikaajalised traditsioonid õppetöö mitmekesistamiseks tunnivälise tegevusega. Septembrikuus toimunud krossijooksu tublimad õpilased osalesid Jõgevamaa noorte sügisjooksukrossil Kuremaal. Meie parima õpilasena saavutas neljanda koha Kätlyn Saalits 2. klassist.

Iga-aastane sügisandide näitus tõi lauale nii hoidiseid kui ka huvitava kujuga aed- ja juurvilju ning nendest meisterdatud loomi ja seadeid.

Eriti tublid meisterdajad olid algklasside õpilased, mitmed õpetajad tõid näha hoolsalt kujundatud hoidisepurke. Erilist imetlemist pälvis 8. klassi õpilase Moonika Laini aiasaadustest tehtud kompositsioon animasarja „Simpsonid" teemal, mis näitas väga tõepäraselt kogu perekonda televiisorit vaatamas.

Looduses on septembrikuu värvikirev, sellepärast on meil kombeks just sellest kuust üks nädal sügisvärvide nädalaks muuta. Igaks nädalapäevaks määrati kindel värv ning õpilased ja õpetajad riietusid sellele vastavalt. Kõige rohkem osalejaid pälvis nn punane päev, mil kõikjalt õhkus punast, sest üle kahe kolmandiku kooliperest oli oma riietusse midagi punast leidnud.

Võtame alati meelsasti vastu külalisi, kellel on meile midagi õpetada. Eesti Vähiliidu projekti raames esines kogu kooliperele lektor Hanno Egipt, kes rääkis erinevatest tubakatoodetest ning nende kahjulikust mõjust tervisele.

Ta ei piirdunud ainult loenguga, vaid ärgitas õpilasi avameelsusele ning näitas pildimaterjali tubakatoodete põhjustatud haigustest. See koolitund oli väga emotsionaalne.

Õpetajate päeval olid traditsiooniliselt õpetajateks lõpuklassi õpilased, keda toetasid kaheksandikud. Päev algas võimu üleandmisega uuele direktorile, millele järgnesid õppetunnid, kus nn uued õpetajad said oma oskusi proovida. Samal ajal sõid ametist vabastatud õpetajad seitsmenda klassi tüdrukute küpsetatud šokolaadikooki.

Pärast tunde toimus pidulik kontsert, kuhu olid kutsutud kõik endised pedagoogid. Viimase klassi õpilased jagasid medaleid kõige-kõigematele õpetajatele, kes olid eelneva küsitluse põhjal välja selgitatud.

Tänati õpetajaid ja koolitöötajaid, kellel sellel aastal täitus koolis töötamise ümmargune aastapäev.

Kontserdil esinesid kõikide klasside õpilased, meeleolu tõstis õpetajate esinemine lauluga.

Üleriigiline leivanädal on aastaid meie koolis kajastust leidnud. Lisaks teemakäsitlusele ainetundides valmistasid õpilased huvitavaid võileibu, mida teistele vaatamiseks ja maitsmiseks pakkusid. Kõige enam kiidusõnu pälvisid õpilaskodu õpilaste poolt valmistatud võileivad. Õpetajad korraldasid poest ostetud uute erinevate leivatoodete degustatsiooni, kus koolipere sai olemasolevatest leivasortidest välja valida oma lemmiku. Selleks osutus puuviljaleib.

Ehk leidis degusteerimise käigus nii mõnigi endale uue lemmikleiva.

12. oktoobril külastasime kooliga Jääaja Keskust Äksis. Kuigi mõned lapsed olid jõudnud keskust väisata juba suvel, jagus põnevaid avastusi ka nüüd. Õpilastel, kellele oli see esimene käik, oli avastamisrõõm veelgi suurem. Väljasõit oli meeldivaks lõpuks esimese veerandi eelviimasele koolinädalale.

Esimene tegus kooliveerand on lõppenud. Loodan järgmisel veerandil näha veelgi enam õpilaste aktiivsust. Tahan, et nad osaleksid mitte ainult üritustel, vaid lööksid rohkem kaasa nende korraldamisel.