"Näiteks tuntud tantsutäht Veiko Ratas õpetab valikainena seltskonnatantsu, kohalik kirikuõpetaja Marko Tiirmaa usundilugu ja riigikaitset, autokooli õpetaja Helmo Mertens liiklusõpetust. Nendest kõigist on meie kooli meediaklass kirjutanud kohalikule ajakirjandusele ka huvitavad persoonilood," rääkis Meema.

Direktorile valmistabki kõige enam rõõmu see, et koolis on palju tublisid õpilasi ja nende juhendajaid: "Seda näitab igakevadine, nüüd juba traditsiooniks kujunenud direktori vastuvõtt, kus tunnustatakse parimatest parimaid väga paljudelt erinevatelt aladelt."


Kool käib ajaga kaasas

Otepää Gümnaasiumi ajalugu on vägev, just see kool oli omal ajal esimene maagümnaasium Eestis ning saab käesoleval aastal 105. aastaseks.

Nüüdseks on kool jõudnud nii kaugele, et värskelt on renoveeritud koolihoonet, olemas on kaasaja nõuetele vastav õpilaskodu. Igas klassis on internet ja projektorid ning kool soetas äsja 20 iPadi.

Huvilised 10.-12. klassini saavad osa võtta meediaklassi tundidest. Välja antakse ajalehte, tehakse oma kooliraadiot ning, uskuge või mitte, ka koolitelevisiooni. Kõik need meediumid on ka riiklikul tasemel häid tulemusi saanud.

Õppimine tuleb huvitavaks teha

"Meie kool osaleb paljudes projektides. Näiteks praegu oleme niinimetatud Valgamaa pilootkool uue gümnaasiumi koolieksami väljatöötamisel. Seetõttu oleme võrreldes paljude teiste gümnaasiumidega tunduvalt teadlikumad sellest, mis ootab ees gümnaasiumilõpetajat aastal 2014," ütles direktor Meema.

Kooli neli praegust abiturienti algatasid hiljuti Eesti-sisese õpilasvahetusprogrammi „Veni. Vidi. Vici", mis sai kevadel omasuguste seas peapreemia.

Sellest sügisest käivitub gümnaasiumis koostöös Eesti Maaülikooliga energeetika-alane insenerieelõpe. Jätkub eelmisel õppeaastal ära proovitud nn õpikodade töö, kus üliõpilased ja õppejõud viivad kohapeal läbi praktilisi töid keemias, bioloogias ning füüsikas.

„Ka alg- ja põhikoolis on meil lisaks tavaainetele nn toetava tegevuse tunnid. Siin on kaks vabalt valitud suunda: loovus ja ettevõtlikkus ning tervislikud eluviisid ja liikumine. Nende kaudu omandavad lapsed palju huvitavaid teadmisi, eelkõige praktikas," selgitas Meema.

Unistus: stabiilne olukord haridusmaastikul

Õpetajate puudust Otepää Gümnaasiumis ei ole, hetkel otsitakse inimest füüsikaõpetaja ametikohale, huvilisi juba on.

Ometi on Aivo Meemal unistus, see on seotud üldise haridussüsteemiga. „Loodan, et praegune ebastabiilne olukord haridusmaastikul võtaks kiiresti kindla kuju. Ootan konkreetseid otsuseid, mille valguses oma igapäevast tööd korraldada. Küllaltki segane hetkeolukord pärsib koolitööd," ütles kooli direktor lõpetuseks.