Kooliõpilased õppisid Klaire Leigri ja Külli Kreegi juhendamisel selgeks tantsuetenduse „Jõulusoov", mida mängiti publikule seitse korda. Pean siinkohal kiitma õpilasi, kes pidasid need rasked päevad rõõmuga vastu ja mängisid oma tegelaskujusid väga hästi.

Edukalt on läinud sügisel alustanud uutel õpetajatel Sille Sõlel lasteaias ja Bogdan Dobrescul kooli inglise keele õpetajana. Uuest aastast tuli meile kehalise kasvatuse õpetajana tööle Uno Kõiv. Veel alustas jaanuarist Kerli Kreegi pikapäevarühma juhendamist ja noortekeskuses hakkas tööle noorte meisterdamisring Puust Metallini Juri Omanni juhendamisel. Noortekeskuses noorsoojuhiks olnud Heli Tuisk siirdus jaanuarist Hellamaa Perekeskust juhtima. Uueks noorsootöötajaks kutsusime varem Käina noortekeskuses töötanud Silvi Laidro.

Jätkuvalt on hea meel noortekeskuse käsitöömajas tegutsevast savikojast, kus tegutsevad regulaarselt ringid keraamikahuvilistele noortele. Kaks korda nädalas käivad keraamikaringis Palade lasteaia lapsed ja üks kord nädalas Suuremõisa lasteaia mudilased. Tore on, et juba mitmendat korda on tulnud meie noortekeskusse oma talvist koolivaheaega veetma Kõrgessaare noored. Veebruarikuust hakkasid keraamikaringis käima ka Emmaste noored, seda omakorda koostöös Palade Loodushariduskeskusega.

Meid on külastanud mitmeid kordi erinevad järelevalveametnikud -- päästeametist, toidu- ja veterinaarametist ja terviseametist.

Tublid ametnikud on jaganud häid soovitusi ja meiega rahule jäänud. Kevadised-suvised plaanid puudutavad väga palju lasteaia osa. Plaanis on korrastada lasteaiaesine plats, paigaldades sinna tänavakivid, et seal oleks parem liikuda. Oleme kaua aega tegelenud vahendite leidmisega, et rekonstrueerida lasteaia välismänguväljak.

Vanad nõukogude- aegsed atraktsioonid ei vasta nõuetele ja puidust valmistatud rajatised lammutasime sügisel, kuna need olid täielikult pehkinud. Koostöös vallavalitsusega esitasime mänguväljaku uuendamiseks taotluse EASi ja detsembri lõpus saime vastuse, et projekti toetatakse.

Korrastustööd on käinud aasta algusest kooli spordiväljaku ümbruses, maha on võetud palju võsa ja langetatud puid. Kevade tulekul alustame koostöös Palade Loodushariduskeskusega, loodusainete õpetaja Karin Poolaga Suuremõisa pargi ja tiikide õppeprogrammidega.

Suurepärase tulemuse saavutas V klassi õpilane Sander Miller maakondlikul matemaatikaolümpiaadil, saades viiendate klasside arvestuses Hiiumaal esimese koha; Sandri õpetaja on Külli Kreegi. Väga tublid olid samal olümpiaadil ka Palade kooli õpilased, õpetaja Ulvi Voolma juhendamisel. Suuremõisa kooli õpilaste saavutustega saab tutvuda läbi aastate kooli kodulehel saavutuste lingi all.

Palju meedias kajastatud riigi koolireform Suuremõisa koolitööd ei takista, pigem kinnitab aastatetagust muudatuste vajalikkust ning on toeks kvaliteetse alghariduse andmisel.