„Meie esimene teatrifestival mullu veebruaris andis nii meile kui võistlejatele väga positiivse kogemuse. Draamateatri väikeses saalis astusid üles kaheksa kooliteatrit Tallinnast, Tormast, Simunast, Käinast, Tartust ja Jõõprest, et esitada spetsiaalselt selleks festivaliks loodud lavatükke. Nägime lavalaudadel palju lennukaid ideid ja leidlikke lahendusi ning pingerida oli tõeliselt raske teha. Mullu moodustasid esikolmiku Tartu Miina Härma Gümnaasium, Jõõpre Põhikool ja C.R.Jakobsoni nim Torma Põhikool," kiitis festivali korraldaja ja verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

"Ootasime põnevusega, milliste nägemustega seekord lava täitub ning tõdesime taas, et trupid on kogu hingega asja juures olnud. Kuigi sellel festivalil on kõik võitjad, selgitati välja auhinnaline esimene koht. Selleks osutus C.R. Jakobsoni nimelise Torma Põhikooli näidend "Ainult üks elu", avaldas Lomp.

Festivali esikoha võitnud noorte näitlejate truppi ja juhendajat Ülle Säälikut autasustatakse tasuta teatrireisiga vabalt valitud etendusele Mandri -Eestis.

Festival toimus Tallinnas Eesti Draamateatri väikeses saalis ja võistlustulle astusid kuus kooliteatrit Käinast, Tartust, Tormast, Kallaverest ja Tallinnast.


Festivali lõpetas mitmeid auhindu pälvinud, sh Eesti harrastusteatrite festivali 2012 võitnud Jõelähtme Lavagrupp A.Tšehhovi lühilooga „Abieluettepanek".

Festivali parimad selgitas välja žürii, kelle koosseisu kuulusid näitleja Eero Spriit, õpetaja Anne Kato, ajaloolane ja aktiivne doonor Küllo Arjakas, teatrihuviline Laivi Tõnurist ja verekeskuse esindaja Heidi Saar.
Festivali toetasid Fazer, Eesti Draamateater, Põltsamaa Felix, Bambona ja www.dolomiit.ee.