Sellel korral olid küsimused eesti-, vene- ja inglise keelest, kirjandusest, geograafiast, bioloogiast, ajaloost ja veel pandi nad proovile atlase kasutamise oskuses. Uudselt kasutati kirjanduse vastuse saamiseks internetti, et teada saada laste oskusi e-posti kasutamisel. Maksimaalselt oli vőimalik   saada 200 punkti.

Vőistkondi oli kaheksa ja kapteniteks üheksanda klassi őpilased Allar Anola, Aarne Aun, Liina Eilmann, Madis Koitla, Meril Kütt, Dajana Mäesalu, Anete Sammler ja Gert Velliste. Vőitis Liina vőistkond 156 punktiga. Tema vőistkonnas olid Jane Toomi, Sandra Sammler, Kaisa Tőnise, Kätlin Piirimäe. Teisele kohale tuli Anete vőistkond 151,1 punktiga ja kolmanda koha väärliseks tunnistati Dajana vőistkond 147,5 punktiga.

Peale vőistlust toimus vanema astme näitemängupäev. Nalja sai palju. Viienda klassi väikesed näitlejad mängisid „Tüli" ja „Ahastamapanev asi". Seitsmes klass mängis „Olen 13-aastane" ja üheksas klass „Uuele on őpetust vaja". Kőige lőbusam oli üheksandike lugu.

Meie kooli őpilastele meeldib peale laulmise ja tantsimise ka näitlemine.

Osalesin käsitöö vabariiklikul olümpiaadil

9. aprillil toimusid Tallinnas tööőpetuse, käsitöö ja kodunduse olümpiaadide vabariiklikud voorud. 

Olümpiaad toimus Tallinna Ülikooli tööőpetuse osakonna őppemajas. Tallinnas pidi kohal olema kell 11. Kohale jőudes pidid kőik end registreerima, iga vőistleja sai rinda ka numbri.  Olümpiaadi korraldajad avasid pidulikult konkursi vabariikliku vooru, andsid meile ülevaate eel-olevast päevast ning soovisid kőigile järgnevateks tundideks edu. Seejärel jagati kőik osalejad ära klassidesse ning teadmiste proovilepanek vőis alata.

Käsitöö olümpiaadi teemaks oli sel aastal őmblemine ning vanast asjast uue tegemine. Kőigepealt pidin ära lahendama teooria-alased küsimused. Küsimusi oli üsna palju ning need  puudutasid kőike őmblemisega seonduvat alates selle ajaloost kuni erinevate őmblustehnikateni välja. Küsimustele vastamiseks oli aega 60 minutit. Olümpiaadi korraldajad kandsid hoolt ka selle eest, et keegi pika päeva jooksul tühja kőhuga ei jääks - selleks oli kohale tellitud toitlustaja. Pärast tunniajalist lőunapausi saimegi asuda pőhilise - praktilise osa kallale. Selle raames jagati meile esmalt tööjuhised ning seletati, mida peame tegema. Meile anti ülesandeks kinkida vanadele teksapükstele uus elu seeliku näol. Seelikut siiski terviklikult valmis ei pidanud tegema - seda ei oleks ka meile antud paari tunni jooksul kuidagi jőudnud. Seega oli pőhiliseks ülesandeks valmistada sisukas kavand, mis pidi aimu andma, milline seelik vanadest teksapükstest valmida vőiks. Materjalide kasutamise kohalt anti meile vabad käed, ka őmblusmasina kasutamine polnud kohustuslik.  Natuke nőelatööd pidi siiski ka tegema: mingisuguse detaili kavandilt pidi väikesele teksariidetükile ikkagi valmis tegema. Järgnevad kaks tundi tegelesid kőik, pead tööde kohal, oma kavandite vői tööproovidega, mőni istus ka őmblusmasina taha.

Lőpuks lőppes meile antud aeg. Ise tundsin, et aega oleks vőinud rohkem olla ning usun, et nii tundus ka teistele, kes veel viimastel minutitel oma tööle lihvi andsid. Enda sooritusega jäin enam-vähem rahule. Ţürii asus töid hindama, meil oli aga tunnike aega oma närve eelnevast pingelisest tööst puhata.  Hiljem teatati meile ka tulemused: teooria osas olevat need väga head olnud. Tänati kőiki osavőtjaid ja nende juhendajaid ning kuulutati välja ka parimad. Olles ka varem vabariiklikul olümpiaadil käinud vőin öelda, et minu arvates oli kogu üritus väga hästi korraldatud.

Loodan, et ka tulevikus jőuab mőni käsitööhuviline Koigi koolist sellise konkursi vabariiklikku vooru ning loomulikult tänan ka  őpetaja Liis Puhmastet, kes mind enne olümpiaadi maakondlikku ning ka vabariiklikku vooru juhendas ja aitas.

Anete Sammler, 9. klass

Järvamaa peastarvutamise meistrivõistlused

Viiekümne minuti jooksul  tuli vőistelda peastarvutamises liitmises, lahutamises, korrutamises, jagamises ja vőrdlemises. Koigi koolist osalesid Tarmo Opivalov (oskajad)10. koht 7611 punkti, Kätlin Piirimäe (naised) 11. koht 7755 punkti, Taavi Pőldsamm (mehed) 2. koht 11839 punkti Kristo Kams (mehed) 8. koht 7106 punkti, Aivar Siska (mehed) 9. koht 7011 punkti.

Nuputa võistlus

2011. aasta Nuputa vőist-lus toimus Aravete keskkoolis. Meie koolist läks kaks vőistkonda,  5.-6. klass ja 7. klass.

Meie vőistkonnas olid Sandra Sammler, Elis Toim, Viljar Kams ja Tarmo Opivalov. Kokku oli 5.-6. klassi vőistkondi 13. Ülesanded  olid üsnagi rasked,  vähe oli selliseid, mille sai kohe peale vaadates ära lahendada.

 Kui ülesanded olid lahendatud, sai iga vőistkond tahvli Vana Tallinna đokolaadi ja tänukirja. Meie 5.-6. klassi vőistkond sai üldarvestuses 12. koha. 

Sandra Sammler, 6. klass

Korvpalliturniir sai väärilise lõpu

Eesti Koolispordi Liit autasustas Koigi  pőhikooli vőistkonda, kes saavutas Eesti Koolispordi Liidu 6.-7. klassi poiste korvpalli finaalturniiril 3. koha.

Koolile tőid auhinnalise koha Kert Piirimäe, Mait Mikussaar, Erik Mikussaar, Viljar Kams, Aivar Siska ja Taavi Pőldsamm.

Algklasside lapsed kehastusid raamatutegelasteks

Emakeelepäeval korraldatud  algklasside őpilaste näitemängupäeval esitas iga klass ühe lühinäidendi.

Teise klassi noored näitlejad Mariann ja Kaur mängisid „Teder ja rebane", In ja Viktoria aga „Armastan sind" raamatust „Tom Sawyer" ainetel.

Kolmas klass esitas Jaak Sarapuu „Uus őpilane", osatäitjad olid Stella, Karmen, Anet ja Marti.

Neljas  klass tuli lavale tükiga  „Kaks ahvi", kus osalesid Reelika, Karita ja Kerli.

Näitlemine annab lastele eneseteostamisvőimaluse ja lavakogemuse, süvendab julgust ja laseb fantaseerida ning őpetab koostööd. Kedagi neist ei saa esile tősta, sest kőik tulid neile antud osadega kenasti toime. Kes teab, vőib olla nii mőnigi leiab läbi pisikogemuste endale elukutse.

Kuulitõuke esikoht

TV 10 olümpiastarti 40 hooaja 3.etapil kuulitőukes saavutas Kert Piirimäe 1. koha tulemusega 14,28 meetrit.

Olümpiaadil kolmas koht

3. - 4. klasside őpioskuste olümpiaadil Koigi pőhikoolis saa-vutasid Anet Siska, Stella Siilak, Kadi Antonov ja Marta Tull auhinnalise 3. koha.