6. veebruaril oli Rannu vallakord korraldada Võrtsjärvemänge: oli tegus päev suusatamise, uisutamise, kabe,lauatennise, saalihoki, lumekujude võistluse ja mälumänguga. Jäime väga rahule.Täname kõiki korraldusmeeskonna liikmeid ja vahvaidlapsi, kes tõid Rannule paljuauhinnalisi kohti.Toimus ka hoolekogu koosolek, kus arutluse all olid kooli arengukavaga seotud küsimused.Etteruttavalt märtsi kohta, etplaanis on koostöö Ahhaa keskusega käima lükata ja esimesed teadustunnid läbi viia juba märtsikuu jooksul.

Šoti luuletaja Robert Burnsi sünniaastapäeva tähistati kümne kooli osavõtul

Šoti armastatuim luuletaja on Robert Burns (1759-1796). Tema sünniaastapäeval 25. jaanuaril kogunevad šotlased ja nende sõbrad üle kogu maailma tähistama Burnsi piduõhtut luule, pidusöögi ja jookidega.

Tänavu kutsus Rannu koolipere oma inglise keele õppekava toetavale üritusele 7. klasside õpilasi nii maakonnast kui linnast. Osalema tuli kümme neljaliikmelist võistkonda. Juba traditsiooniliselt tervitas kohaletulnuid oma muusikalise etteastega meie kooli direktor Matti Orav. Seejärel sai 40 küsimusest koosneva viktoriini juhtimiseks sõna meie oma „šotlane" ehk 12. klassi noormees Aimar Leesment, kelle suurepärane inglise keel ja kostüüm petsid ära isegi kogenud inglise keele õpetajate kõrva.

Mõtteragina vahele pakkus meelelahutust 8. klassi tütarlaste ansambel koosseisus: Teele Volkov, Heleriin Mesi, Kimberly Maimjärv, MelodyMai Mägi ja Anette Maalmann õpetaja Astra Volkovi juhendamisel. Tüdrukute esituses kõlasid mitu Šotimaal hästi tuntud ja armastatud laulu. Dekoratsioonina paelus kõigi tähelepanu lava tagaseinas olev kuulus Loch Nessi koletis, kelle kinnipüüdjaks ja kohaletoojaks oli seekord õpetaja Ülle Tensmann.

Kui teadmisteproov läbitud, järgnesid osalejate šotiteemalised etteasted. Parimaks neist peeti Mart Reiniku Kooli esinemist. Vahva oli ka Elva bändi number.

Nüüd tuli minna rahvamajast koolimajja keha kinnitama. Söökla oli meile valmistanud väga maitsva Šoti cockaleekie (kanasupp porruga). Šotlased ise söövad sellel pidupäeval kindlasti haggis't (rupskite ja maitsetaimedega täidetud lambamagu), mida on oma kuulsas oodis „Hägisele" ülistanud just Robert Burns. Meilgi oli soovijatel võimalus seda hüva rooga proovida. Huvijuht Meelika Aruots kandis liua aurava haggis'ega saali žürii lauale samal ajal kui „šotlane" Aimar oodi ette luges.

Kokkuvõttes osutus parimaks Elva Keskkooli võistkond, järgnesid tasavägiselt Ülenurme Keskkool ja Kivilinna Gümnaasium. Rannu võistkond koosseisus Maria Kerman, Aveli Kornav, Jaana Liis Jalakas ja Jakko Isup saavutas 4. tulemuse. Võitjad pälvisid diplomid ja auhinnad, mille olid välja pannud Suurbritannia Suursaatkond Eestis, AS Dialoog ja AS Allecto. Palju tänu neile ja muidugi Rannu vallavalitsusele ning kõigile kooli ja rahvamaja töötajatele, kes selle ürituse ettevalmistamisel ja läbiviimisel abiks olid!

Šotimaale ja kuulsale poeedile pühendatud päev lõppes osavõtjatele ühises ringis kätest kinni hoides, lauldes Robert Burns'i laulu „Auld Lang Syne" (Muistsete aegade mälestuseks). Reet Sõrra, ürituse korraldaja, Rannu Keskkooli inglise keele õpetaja