28. jaanuaril toimus inglise keele olümpiaad. Võisteldi eraldi nii suulises kui kirjalikus inglise keele tundmises. Andre Leesment saavutas suulises osas 5. koha ja kirjalikus osas 15. koha. Juhendajaks õp. Reet Sõrra.

4 . veebruaril toimus Tartus geograafiaolümpiaad. Jan Mustjõgi saavutas II koha, Andre Leesment III koha. Kaidi Hanni saavutas 8. koha, Otto Palu 17. koha. Kristen Jaamets saavutas 15. – 18. koha, Mari Tuvikene 27. koha. Martin Kisand saavutas 8. koha. Õpilasi juhendas õp. Vaike Rootsmaa

5. veebruaril toimunud bioloogiaolümpiaadi tulemused on klassiti järgmised: Andre Leesment I koht, Sigrit Ülper 11. koht, Merilin Kruuse 13. koht, Siim Isup 24. koht, Otto Palu 25. – 29. koht, Mariliis Palo 14. – 18. koht, Martin Kisand 8. koht.
10. – 12. klassi õpilased valmistas olümpiaadiks ette õp. Liina Talgre, 7. – 9. klassi õpilased õp. Kairi Möller.
Aitäh õpilastele, kes erinevatel aineolümpiaadidel osalesid! Suur tänu õpetajatele, kes õpilased olümpiaadideks ette valmistasid!

2. veebruaril toimus küünlapäeva luulekonkurss. Kiidame tubli osavõtu eest järgmisi õpilasi: Loore-Marta Kaljuvee, Janely Tensok, Andres Varik, Helen Ülper. Aitäh õpetajatele, kes õpilasi juhendasid!

Intellektika 11. veebruaril külastas meie kooli 9., 11. ja 12. klass infomessi Intellektika. Mess toimus Tartus. Ennast reklaamisid erinevad keskkoolid, kutsekoolid, koolitusfirmad ja kõrgkoolid. Mess andis noortele hea ülevaate erinevatest õppimisvõimalustest.

Muinasjutupäev

20. jaanuaril toimus algklasside muinasjutupäev. Külas oli Muinasjutukooli jutuvestja Piret Päär. Rahvapäraseid puhkpille tutvustas ja nendel mängis noor pärimusmuusik Sandra Sillamaa. Pärast kuulamist joonistasid õpilased kuuldud juttude põhjal pilte.

Siinkohal tahakski kooliuudised lõpetada järgmiste Piret Pääri sõnadega:
“Jutuvestmiseks on vaja: jutuvestjat, ainet ja kuulajat. Kui laulu laulda ja pilli mängida võib ka üksinda olles, siis jutuvestmine eeldab alati kuulajat. Tänapäeval lisandub veel üks oluline eeldus – aeg! Meie esivanematel leidus nii aega, jutuainet, kuulajaid kui ka jutuvestjaid. Nemad teadsid, et jutuvestmine aitab inimesel end siduda teda ümbritseva maailmaga, sealhulgas ka kogukonnaga. Lugusid pajatades anti edasi elu edasikestvuseks vajalikud kogemused, teadmised ja väärtushinnangud.”

Ilusat küünlakuud ja mõnusat jutuvestmist!

Sport

19. jaanuaril Elvas toimunud saalijalgpalli meistrivõistlustel saavutas meie kooli võistkond III koha. Võistkonnas: Ott Alekõrs, Egert Hainla, Roomet Pitilimov, Ergo Käos, Mario Lääne, Märt Aruots, Mart Tikerbär ja Ats Reitsnik. 9. veebruaril toimunud võrkapllivõistlusel Puhja Cup osales meie koolist kaks võistkonda. Võisteldi segavõistkondadena: 4 poissi + 2 tüdrukut.

Meie I võistkond tõi koju võidukarika! Võistkonnas. Jan Mustjõgi, Raigo Strastin, Tõnis Ajaots, Tarvo Nurk, Jarek Tigane, Kusti Muri, Silva Koemets, Daisi Juštšenkov, Merilin Kruuse.

Meie kooli II võistkond oli võistlustel noorim. Võistkonnas olid 7. – 9. klassi õpilased Siim Isup, Märt Aruots, Roomet Pitilimov, Ats Reitsnik, Mario Lääne, Tauri Talve, Kristina Keisk, Mari Tuvikene ja Merly Rähn. Saavutati IV koht ja kuhjaga kogemusi. Aitäh tublidele sportlastele ja nende treeneritele!

Koolitants 2011

Rannu kooli tantsurühm "Candy" osales järjekordsel koolitantsufestivalil. Sedakorda juba üheteistkümnendat hooaega. Tantsisime omaloomingulise tantsu "Üheskoos on nii lahe". Nimi selline, sest trupis on 16 liiget vanuses 10 – 13 ja tantsuoskused seinast seina. Nii mõnelgi puudus harjumus igas trennis osaleda, kuid mida aeg edasi, seda usinamateks tantsutüdrukud muutusid. Ja oskused aina paranesid. Rõõmustasime kõik üheskoos, kui järjekordses trennis mõni väike tantsuneiu äkki rütmile pihta sai või kui kogu tants veatult maha tantsiti. Festivalil tantsida oli juba tõeline nauding. Kõik andsid endast parima. Seda oli tunda nii laval, lava taga kui ka publiku hulgas. Kommentaarid siit-sealt võhivõõraste hulgast olid meeldivalt positiivsed. Tundsime kõik, et olime väärilised koolitantsijad. Esinesime koosseisus: Anette Maalmann, Melody-Mai Mägi, Heleriin Mesi, Hele-Mai Luik, Laura Põlgast, Teele Volkov, Ariel Hiir, Elina Luik, Helen Ülper, Kadri Põder, Elisa Veskimägi, Ketter Käos, Heli Himmaste, Karita Karjus ja Kimberly Maimjärv.
Epp Alekõrs

TV 10 olumpiastardi 40. hooaeg alustas

Ka rannukatel on väike juubel. Algas meie 30. võistlushooaeg. Tänu kõigile, kes nende aastate jooksul on Rannu kooli selles võistlussarjas esindanud! Nüüd tänasesse.

Nagu tavaks, toimus enne I finaalvõistlust Tartu ja Tartumaa I etapp, kus kõik vanuserühmad jooksid 60 m, väikestel poistel lisandus kuulitõuge ja suurtel poistel kaugushüpe.

60 m jooksus tuli noorematest tüdrukutest Laura Põlgast III kohale. (9,59), Elina Luik oli 5., Ariel Hiir 7., Jaana-Liis Jalakas 9. ja Helen Ülper 10.. Vanematest tüdrukutest saavutas Merili Sutt arvestatava IV koha, Hele-Mai Luik oli 7., Heleriin Mesi 8., Melody-Mai Mägi 9. ja Teele Volkov 10..

Noorematest poistest oli Lepo Kisand 60 m jooksus III (9,76) ja kuulitõukes 4.. Vanematest poistest tuli 60 m jooksus IV kohale ja kaugushüppes III kohale (4.63) Ott Alekõrs. 60 m jooksus oli Tauri Talve 5. ja Roomet Pitilimov 6. . Kaugushüppes saavutas Roomet 4. koha (4.38).

Finaalvõistlus toimus 16. jaanuaril Tartus. Võistlesime südilt ja saavutasime väikeste koolide hulgas 4. koha. Punktivahed on aga väikesed. Seega kõik on veel võimalik. Oli nii õnnestumisi kui ka väikest ebaõnne. Eriti heameel oli Mati Lensmendi ja Merili Suti isiklikest rekorditest 60 m jooksus. (Mati 9,56 ja Merili 9,13). Võistlusvaimu jätkus kõigile. Võistkonda kuulusid Merili Sutt, Hele-Mai Luik, Ott Alekõrs, Tauri Talve, Roomet Pitilimov, Lepo Kisand, Mati Lensment, Laura Põlgast, Jakko Isup ja Elina Luik.

Teine etapp tuleb juba veebruaris, kus kavas tehniliselt rasked alad ˗ 60 m tõkkejooks, kaugushüpe, kõrgushüpe ja teivashüpe. Edu kõigile võistlejaile!
Epp Alekõrs