Kuulsime palju kauneid va­nema ja uuema aja laule, aariat ooperist, Tõnis Mäe laule ja rokilugusid. Laulude esitami­sel oli kaasatud saatelauljaid ja mängiti erinevaid pille.

Lauluvõistlusel musitsee­risid külalisesinejad Lembit Saarsalu ja H. Elleri nimelise Tartu Muusikakooli õpilased - laulja Merje Uppin, Carlos Roos kitarril ja Lauri Kadalip saksofonil. Lembit Saarsalu, Merje Uppin ja Carlos Roos on Roosna-Alliku kooli vilist­lased.

Täname laulupäeva toetajaid Järvamaa Omavalitsuste Liitu ja Roosna-Alliku Vallavalitsust.

LAULU JA TORDIVÕISTLUS „MAITSEV MUUSIKA"

7. detsembril toimus Arave­te Keskkoolis võistlus, kus tuli vabal valikul esitada laul. Meie valisime lauluks E. Liitmaa ja L. Lassi loo „Kodu". See on armas ja südamlik laul. Žüriis olid ka Eesti superstaar Ott Lepland kitarristiga. Laulu põhjal oli kohustus kodus valmistada ka tort. Tüdrukud küpsetasid ja kaunistasid kena maja-kujulise tordi. Täname Sille ema Eivet, kes neil abiks oli. Teist aastat järjest tunnistati meie võist­konna tort parimaks ja seda ta ka meie meelest oli - ilus ja maitsev.

Pärast võistlusvooru saime koos Otiga tema laule laulda, autogramme küsida ja pildis­tada.

Eelmisel aastal oli teemaks muinasjutt, järgmisel aastal on plaanis maitsev tants.

NUKUTEATRI JA NUKU MUUSEUMI KÜLASTUS

14. detsembril käisid 1., 3. ja 5. klassi õpilased Tallinnas nukuteatris ja nukumuuseu­mis. Vaatasid etendust „Kar­lsson katuselt", mis lastele vä­ga meeldis, lõpus toodi lavale ka elus koer. Nukumuuseumis tutvuti vanade nukkudega ja mängudega, hästi jäi meelde kummituste kelder. Lastega ja­lutati Tallinna vanalinnas, kus muu hulgas vaadati Jaan Koor­ti kitse, Raekoja platsil päkapi­kuküla ja põhjapõtru, peatuti häbiposti juures. Ilmselt küll mitte hirmutamiseks, vaid aja­looga tutvumiseks.

Sõidukulud rahastas Kul­tuuriministeerium projektiga „Teater maale". Aitäh bussijuht Vahur Palule OÜst Netsest.

2011. AASTA PARIMATE TÕSTJATE TUNNUSTAMINE LEIDIS ASET VIHULA MÕISAS.

Parim noor: Ave Bombul SK Vargamäe, võitis Europa noor­te mestrivõistlustel 10. koha. Tulnud Eesti noorte meistriks, võitnud juunioride vanuseklas­sis hõbemedali ja Eesti mestri­võistlustelt võitis pronksmeda­li. Parimad tulemused kk-58kg: rebimises 56kg ja tõukamises 80kg. Püstitanud tänavu 15 Eesti noorterekordit, 8 juunio­ride ja absoluutklassi rekordit. Eesti naiste absoluut arvestu­ses III koht 180,3 sp. Treener Ahti Uppin.

Parim tõsteklubi: SK Var­gamäe, treener Ahti Up­pin. Arvestatud on nelja Ees­ti meistrivõistluste sinclairi punkte.

Tiina Guutmann
Huvijuht

AJALOOTUND JÄRVA-JAANI KIRIKUS.

15. detsembril käis õpetaja Jaanika Alliksoo 7. klassiga Jär­va-Jaani kirikus ajalootunnis. Seal oli väga huvitav ning kirik oli ilus. Kirikuõpetaja Katrin-Helena Melder tutvustas neile kiriku ajalugu. Mitmed kirikus olnud esemed on Roosna-Al­liku mõisnik Bogislaus Roseni annetatud.

Prooviti tuuletallaja tööd ning käidi võlvidel, Jaan Auna­puu mängis orelit. Kuna on ad­vendiaeg, siis räägiti ka adven­dist ning inglid olid kuuse alla neile kingituse pannud.

Oli väga tore ja huvitav aja­lootund.

PUHTA VEE ABC".

Keskkonnaametil on valmi­nud projekt „Puhta vee ABC" ning 7. detsembril käis kesk­konnaameti spetsialist Piret Eensoo rääkimas 1. ja 5. klassi õpilastele veest ja vee kasuta­misest. Ühe koolitunni jooksul sai kuulda üsna palju huvitavat veest, selle kasutamisest ning arutleti, kuidas ja miks peaksi­me vett kokku hoidma. Pärast täideti loodusõpetuse tunnis selle projekti töölehti. Jaanua­ris minnakse aga Järva-Jaa­ni reoveepuhastisse, et teada saada, mida tehakse kasutatud veega, et see uuesti loodusesse saata.

KESKKONNASÕBRALIK POEKOTT

5. klassi õpilased osalesid konkursil „Keskkonnasõbra­lik poekott", kus ühistööna tuli valmistada taaskasutata­vast materjalist kott. Kõige­pealt tegid kõik õpilased oma koti kavandi, kuid pärast koti jaoks materjali otsides tulid hoopis uued ideed ja üks neist osutus lõpuks ka võidutööks. Nimelt otsustati vanast mees­te triiksärgist teha isale poes käimiseks seljakott ning see kaunistati ka lipsuga. Et isa lapsele kommi osta ei unus­taks, siis tikiti tasku peale „Is­si, kas kommi ostsid?". Teine kott valmis vanadest pükstest ja selle nimeks sai „Toots ja Teele" - mõlema kauba jaoks oli üks taskuga püksisäär.

Konkursile esitati 302 kotti 42 koolist. Välja valiti neist au­tasustamiseks 4. Kotti „Issi, kas kommi ostsid?" näidati ka te­levisioonis ning preemiaks on õppereis ühte keskkonnameti looduskeskusesse.

Konkursile esitatud kottidest pandi kokku näitus ja loodeta­vasti näeb neid ka Järvamaal.

Jaanika Alliksoo
Klassijuhataja