Selle aasta esimene „Rosaariumi" kontsert toimus 24.juulil, kus esinesid Hendrik Sal-Saller ja Martin Jürman. Hendik Sal-Salleri sõnul oli esinemine talle väga eriline ja teistmoodi. Nii tema kui ka publik on siiani harjunud, et ta esineb bändiga, kuid Jänedal esinesid nad kahekesi. See oli eksklusiivne kontsert, kuna oli akustiline ja väga intiimne. Kontsert läks väga hästi - ilm oli ilus, kontserdi külastajaid oli palju ning olen saanud publikult palju positiivset vastukaja. Ka Hendrik Sal-Saller jäi väga rahule, kiitis õhkkonda, publikut ja korraldust. Kui esinejad ja publik on rahul, ei jää ka mul, korraldajal muud teha kui rahule jääda.

Teine ja ühtlasi ka suve viimane kontsert toimus 19.augustil. Õnneks oli ilm ka seekord ilus ja saime kontserdi jällegi läbi viia Jäneda mõisa roosiaias. Kohas, kuhu see kontserdisari ongi mõeldud ning kuhu see ka ideaalselt sobib. Sellel kontserdil esinesid Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane. Armastatud bändi Dagö juhtfiguurid esinesid poolteist tundi ja esitasid laule nii Dagö uuelt plaadilt „Plaan Delta", kui ka vanu häid ja tuntud lugusid. Kontserdi külastajaid oli jällegi rohkesti ja tagasiside positiivne.

Sellel aastal külastas kontserdisarja „Rosaarium" peaaegu 450 inimest. Nendest suur osa oli väljaspoolt Tapa valda. Kurb on näha, et meie valla inimesi kontserditel vähevõitu oli, kuigi nii head artistid tulevad lausa koduhoovi esinema. Pileti hind sellel aastal küll natukene tõusis, kuid selliste tuntud ja hinnatud muusikute kontserdid mujal maksaksid kaks või isegi kolm korda rohkem.

Kontserdisarja mõte ongi tuua meie kodukohta esinema andekaid ja tunnustatuid muusikuid ning seda publikule mõistliku tasu eest. Nagu eelmisel kahel aastal, muutis ka sellel suvel AS Hallik kontserdite külastajate olemise roosiaias meeldivamaks, pakkudes tervituseks pokaali maitsvat jooki ja suupisteid. Kontserdi lõpus aga anti veel igale külalisele Hagari plaadikook pealekauba. Peeter Rebane oli lummatud Jäneda mõisa roosiaiast, publiku soojusest ja kontserdisarja ideest, lubades hea meelega kaasa mõelda kuidas järgmisel aastal edukalt kontserdisarja uuendada.

Kontserdisarja „Rosaarium" kontserdid on toimunud viis suve. Selle aja jooksul on olnud publikul võimalus Jänedal nautida häid muusikuid 12. korral. Järgmisel suvel loodan kontserdisarjaga sama edukalt jätkata, kuid tahaksin sisus veidi muudatusi teha. Kindlasti jäävad aga samaks sarja nimi ja asukoht. Ideid on palju ja erinevaid, aga hetkel ei tahaks hakata siinkohal veel midagi ära sõnuma. Loodan, et ettevalmistused õnnestuvad ja kontserdisari annab ka järgmisel aastal oma väikese panuse Tapa valla kultuuriellu.

Kontserdisarja õnnestumisele aitasid kaasa: Tapa vald, AS Kuma, AS Hallik, OÜ Jäneda Mõis, Eesti Kultuurkapital, Gurud.ee, Eesti Päevaleht, Õhtuleht, Pubi Tareke, Tapa Valla Noortekogu, Jäneda Safarikeskus, Urmas Roosimägi, Paul-Eerik Rummo, Indrek Jurtšenko, Erik Lööper, Marika Tali, Rauno Viltrop, Aini Sildvee, Kaili Terask, Ervin Runnel, Rauno Tali, Alari Kirt, Margus Kamlat ja loomulikult esinejad. Soovin Teid kõiki südamest tänada ja loodan, et meie meeldiv koostöö jätkub ka tulevikus.

Eriline tänu kontserdisarja „Rosaarium" külastajatele, sest Teile need kontserdid ongi mõeldud.