Lastel oli palju rõõmu kohtumisest Tiigrikutsu ja kloun Felixiga. See oli lõbus lugu sõprusest ja sõbraks olemisest, kust ei puudunud trikid, nali, pillimäng ja laul. Päevakavasse mahtusid ka kirjandusminutid populaarse lastekirjaniku Heiki Vilepiga. Soovijad said osta kaasa tema kirjutatud raamatuid.

Nagu eelnevatel aastatel, oli ka sel aastal laste rõõmuks batuut, mida kasutati agaralt. Lapsed ja lastevanemad said tegutseda kogu päeva vältel ponide õpitoas, kus õpetati ponide söötmist ja hooldamist. Samas oli võimalus ratsutada hobuse ja poniga ning sõita kaarikuga.

Meelelahutust laadalistele pakkus Haaslava meeskoori Väike Punt, mustlastantsutrupp Maljarka ja line-tantsurühm Kener. Laadapäeva juhtis Haaslava vallavanem Priit Lomp, muusikat pakkus ansambel Kaabu.

Esmakordselt meie laada ajaloos töötas rohevahetus - suurepärane võimalus omavahel vahetada, ära anda ja leida ilu- ja tarbetaimi, pistikuid, seemneid, sibulaid, juurikaid ja aiatarbeid - ja seda tasuta.

Laadapäeval töötas taaskasutuse õpituba, mida juhendas Katrin Peil. Õpitoas valmisid vanadest ajalehtedest toredad punutised.

Laada eesmärgiks on ikkagi kauplemine. Müüjaid oli sama palju kui mullu ja kõigi jaoks jätkus ka ostjaid. Kaubeldi istikute ja taimedega, toidukauba ja talutoodetega, ei puudunud ka puitmööbel ja käsitöö, vanavara ja kasutatud riided.

Veel mõni päev enne laata olime olukorras, kus laadaplats oli täis põlenguprahti ja ei paistnud võimalustki kasutada elektrit, mis oleks seadnud küsimärgi alla laada toimumise.

Kus aga häda kõige suurem, seal abi kõige lähem. Kevadlaat oli suurepärane näide kohalike inimeste hoolivusest, koostöövalmidusest ja -võimest. Tänu suurepärastele abimeestele sujusid korraldustööd ja laat nagu imeväel.

Aastate jooksul on välja kujunenud rutiin, kus iga naisteklubi liige teab oma osa laadakorralduses ja keegi ei oota täiendavat juhendamist. Meie head ja toetavad abimehed tulevad appi esimese kutse peale või pakuvad meile oma abi ise. Osa abilisi on meiega algusaastatest peale ja iga aastaga tuleb neid juurde. Laat ongi üritus, mis liidab meie kogukonna rahvast.

Täname kõiki, kes on meid aastaid aidanud, ning kohtume juba järgmisel kevadel ja nagu ikka maikuus.

Meie toetajad ja abilised: Kohaliku Omaalgatuse Programm, Vastse-Kuuste Vallavalitsus ja Lennart Liba, OÜ Vastse-Kuuste Soojus ja Maldur Muttik, Uno Hintser ning Aivar Toompalu, Alasi Auto ja Maldur Muttik ning Aivar Muttik, Atria Eesti AS ja Tarmo Saar, Karilatsi Kalamajand OÜ ja Mati Vaino, Lamikaluste OÜ ja Toomas Kõpp, Rakera OÜ ja Rain Raudvee, Kivikaar OÜ ja Janno Simso, Valgemetsa Puhkeküla OÜ ja Peeter Pree, Rovelle OÜ ja perekond Kietzer, Annuka talu ja perekond Sasi, perekond Oidermaa, Triin Sasi, Avinurme puidumeister Gunnar Simmul, line-tantsurühm Kener, Katrin Peil, Kuulo Kade, Heikki Kund, Harry Henn, Aapo Rammo, Tauri Tohvri, Meelis Venski, Kevin Sammalkivi ja sõbrad.