7.oktoobril tulid 4.klassi õpilased kooli traatharjade ja tööriietega. Suur soov oli anda sillale uus-vana välimus: punased sillapiirded. Väikeste töömeeste käte abil nühkisid traatharjad ja liivapaberid edasi-tagasi mööda toru nii, et rooste ja vana värvi tolm lendas. Oh, imestust! Punane sild on olnud vahepeal kollane.

Värvimistöö oli mõnus. Iga pintslitõmbe järel muutus sild aina punasemaks ja ilusamaks. Meie kätetööd imetledes komistas õpetaja värvipoti otsa nii, et see ümber läks. Hea, et pott veel jõkke ei kukkunud!

Kui sild üle võõbatud, tundsime uhkust tehtu üle. Koju läks nii mõnigi punaste juuksesalkude ja punasetäpiliste põskedega.

3 tundi, 14 kätepaari ja soov muuta kodukoht kaunimaks - kõigile tuntud Punane sild sai jälle punaseks.

Kose-Uuemõisa lasteaia-kooli 4.klass ja klassijuhataja

MATK „KÜLLA HOBUSTELE"

11. oktoobril 2011. aastal oli sombune sügispäev, aga meie käisime matkal. Kogu Kose-Uuemõisa Lasteaed-Kooli õpilaspere kogunes koolihoovi ja läks lahti jalgsimatk 3 kilomeetri kaugusel asuvasse Krei talli, hobuseid vaatama.

Sõpradega juttu rääkides ja loodust vaadeldes jõudsime kiirelt kohale. Tallis võttis meid vastu Triin, kes hooldab ja treenib hobuseid. Ta rääkis meile nendest tarkadest ja toredatest loomadest ning vastas erinevatele küsimustele. Me saime hobuseid silitada ja neile kaasavõetud külakosti pakkuda. Hobused sõid meelsasti leiba, porgandeid ja õunu.

Koduteel vahetasime arvamusi nähtust - kuuldust ning peagi olime koolis tagasi. Tore ja õpetlik matk oli!

Nora Hange
Kose-Uuemõisa Lasteaed-Kooli 2. klassi õpilane.

KÜPSETAMINE KOOS MEMMEDEGA

Kose-Uuemõisa Lasteaed-Koolil on saanud kenaks traditsiooniks teha midagi ühiselt Kose-Uuemõisa memmedega. Sel korral otsustati tähistada veerandi lõppu ühise küpsetamisega.

Memmed saatsid meile aegsasti retseptid, õpetajad varusid vajaminevad toiduained.

21.oktoobri hommik oli sagimist täis. Iga klass küpsetas maitsva koogi, mida kõik pärast lõunasööki maitsta said. Lastega tegelesid memmed Helme, Tiiu, Asta, Aimi ja Heli. Suur tänu teile!

Täname ka oma kokkasid, kes päeva kordaminekule igati kaasa aitasid.

Sirje Lepik
Kose-Uuemõisa Lasteaed-Kooli õppealajuhataja