Mudilaskooride festivalil osaleb sellel aastal 552 laululast üle Eesti. Festivali raames toimub kaks olulist kontserti: Rocca al Mare koolis ja Tallinnas Estonia kontserdisaalis. Toimuvad ühisproovid ja õpitoad, kus saadakse uusi kogemusi ja teadmisi.

Esinemiseks on vaja selgeks õppida 12 ühislaulu ja lisaks veel kaks laulu, mida iga koor üksi esitab suurel laval. See, et meie koor esineb nii suurel laval, on väga suur tunnustus ja vastutus. Teame seda, sest osalemine suurel festivalil pole esmakordne kogemus - Kose mudilaskoor osales ka I mudilaskooride festivalil 2006. aastal.

Vanemad on abiks

Tänan laululaste vanemaid, kes on suureks abiks meie tegemistel. Eriti praegu, kui käib kibekiire rahvariide pluuside õmblemine. Eriline tänu Pilvi Jalastole, kes on kõik need aastad meie koorile rahvariide pluuse õmmelnud, mis on vapustavad!

Tänan koori lapsevanemat Triin Tikerped, kelle ett epanekul kirjutasime Ida-Harju Koostöökoja LEADER-programmi raames projekti, kus palume toetust meie 1. klassi lauljatele esinemisseelikute jaoks. Lapsed on nii väikesed, et osa seelikuid, mis on üle,on neile liiga pikad.

Loodame väga, et 1. juuniks on kõikidel koorilauljatel toredad punased plisseerseelikud seljas ja uhke tunne laulda saalitäiele publikule, kelle seas on ka kallid emad-isad, vanaemadvanaisad.

Tänasel päeval laulab kooris 36 1.-4.klassi rõõmsameelset ja lauluhuvilist tüdrukut. Lapsed ise nimetavad meie koori "maiasmokkade kooriks", sest väga sageli on kellelgi sünnipäev, kes siis pakub oma sünnipäeva puhul kommi. Õnneks jääb aega ka laulmiseks.

Tippude käe all

Mudilaskoor on osalenud kõikidel laulupidudel. Veel praegugi meenutavad lapsed viimast, XI noorte laulu-ja tantsupidu "Maa ja ilm".

Kustumatu mulje jätt is eelmisel suvel rahvusvaheline laste- ja noortekooride festival Pärnus. Meie lapsed laulsid Keenia muusikaõpetaja Ken Wakia käe all aafrika laule ja Prantsusmaa tuntud muusikaõpetaja Maud Hamon-Loisance laule merest ja veest.

Ei ole võimalik panna sõnadesse neid emotsioone ja tundeid, mida meie väikesed lauljad kogesid, õppides rahvusvaheliselt tuntud muusikute juhendamisel erinevas keeltes eri maade muusikat.

Koorilaul kasvatab

Koorilaul ei ole ainult laulmine, see on lapse väärtushinnangute kujundamine läbi laulude ja tema tundeelu rikastamine muusikaelamuste kaudu.

See on järjepidev töö, mis algab sellest, et igal nädalal on kaks kooriproovi. Distsipliini ja loovuse tulemuseks on kõrge tase: koorile on omistatud 1. kategooria. Tegutseb koor alates 1991. aastast.

Mudilaskoori saab kuulda ka koduvallas: ees ootab esinemine Kose valla mudilaste peol 20. mail, lauluoskusi lihvitakse aga Harjumaa mudilaskooride laululaagris Kloogal 23.-24.mail.

Koori laululapse Anni sõnadega: "Minule meeldib meie koor just sellepärast, et see on nagu üks suur laulukarussell. Siin on tohutult palju lapsi, kes laulavad puhtalt ja imeilusasti. See aga teeb meie õpetajale väga suurt rõõmu."