Väljas olid peaaegu kõik eesti lastekirjanike kahe viimase aasta jooksul ilmunud raamatud, mis konkursile esitati (160 raamatut).

Näitust käisid vaatamas 1.-7. klassi lapsed koos õpetajatega. Lemmikkirjaniku ja -kunstniku valimine oli vabatahtlik.

Oma lemmiku poolt hääletas 171 last. Nukitsa konkursi tulemused on väljas Eesti Lastekirjanduse Keskuse kodulehel.

Kose lastele meeldisid enim: parim kirjanik - Õnne Puhk, "Komissar Rex" - 12 häält; parim kunstnik - Ott Vallik, "Pints ja Tutsik" (autor Aidi Vallik) - 13 häält.

Konkurssi lõpetamisele Eesti Lastekirjanduse Keskusesse oli kutsutud Meelimari Aljasmäe 4A klassist.

Kirglik kabetamine

Veebruari alguses toimusid raamatukogus algklasside kabevõistlused. Huvi oli üllatavalt suur! Vahetundide ajal olid kasutusel kõik vabad lauad ja tundide lõppedes ei kiirustatud koju, vaid pooleliolevaid mänge lõpetama. Melian Heinsaar (4B) ja Aksel Heiskonen (6B) esinesid Kose valla võistkonna koosseisus Eesti valdade talimängudel Jõgeval.

Kabest on saanud ka peale turniiri jätkuvalt populaarne mäng vahetundide ajal ning pärast tunde!

Märtsis käis meil külas lastekirjanik Kertt u Soans. Eelnevalt lugesime raamatukogus lastega kirjaniku raamatuid. Külalise soe ja emotsionaalne esinemine meeldis nii lastele kui õpetajatele. Lemmikuks tunnistati kirjaniku lood vahvast taksikoerast Kruubi-Ruudist.

Lugemist öötundideni

5. aprillil oli raamatukogus toimetamist tavapärasest kauem, osalesime koolis toimuval vahval algklasside üritusel "Õhtulugemine!". Toimus kohtumine kirjanik Andrus Kivirähuga, kes rääkis, kuidas sünnivad tema jutud ja raamatud.

Lapsed joonistasid ja lugesid klassides oma õpetajatega. Raamatukogus on traditsiooniks saanud salatoa avastamine ja kõige huvitavama raamatu valimine.

Selle aasta I klasside lemmik oli Eno Raua "Kala kõnnib jala". Mängisime ka lõbusaid äraarvamismänge ja toimus viktoriin. Õhtu lõpus oli 4. klassidega vahva pildistamisseanss "lendavate raamatutega". Ja siis jooksuga diskole...

Raamatumaailmas

Ja veel üks kabeturniir! 5A ja 5B klassi poisid selgitasid endi seast kõigepealt parimad - Karl Kivistik ja Sander Naarits.

Seejärel toimus klassidevaheline Superturniir , mille avas füüsikaõpetaja Jaan Urgas.

Osalesid 3 paremat mõlemast klassist. Võitsid napilt 5A poisid, kes said enda valdusse rändkarika. Järgmisel aastal uuesti!

Maikuus külastasime 2. ja 3. klassi lastega Eesti Lastekirjanduse Keskust Tallinnas.

Huvitav vana maja mitmesuguste tegelusvõimalustega Vanalinnas Merevärava juures pakub erinevaid võimalusi raamatumaailmaga tutvumiseks - lugemissaalid, näitusesaalmuuseum, kunstnike poolt poolt maalitud aknakatt ed, toolid ja muinasjutt ude järgi sisustatud pööningukamber. Kõverpeeglid ja kitsas keerdtrepp andsid majale ka teistsuguse hõngu kui tavapärane raamatukogul.

Kui edaspidi soovite olla kursis meie tegemistega, siis külastage Kose gümnaasiumi raamatukogu blogi kooli kodulehel ja samuti ka Facebooki lehekülge!

Kuna kõiki raamatuid ei ole alati meil endil võimalust muretseda, oleme eriti rõõmsad, et on ka leidunud raamatukogu sõpru, kes kinkisid oodatudotsitud raamatu! Aitäh Teile!
_____________________________

ARVAMUS

Meelimari Aljasmäe, Kose gümnaasium, 4A Käisin 14. aprillil Eesti Lastekirjanduse Keskuses Nukitsa konkursi auhinnapeol. Kohal olid kirjanikud Kristiina Kass ja Mika Keränen, kunstnikud Herki Ernits, Anni Mäger ja Maigi Magnus. Jagati välja selle aasta Nukitsa konkursi auhinnad. Parimaks kirjanikuks tunnistati Kristiina Kass, kes on ka minu lemmik, ja parimaks kunstnikuks Heiki Ernits ühise raamatuga "Nõianeiu Nöbinina". Saime küsimusi esitada ja autogrammid. Lõpetuseks sõime kõik koos torti. Üritus oli tore ja meeldejääv.