Õpetajad Roman Treial ja Irina Golikova näitasid videomaterjale ja rääkisid meile kosmonautikast. Eriti hämmastas meid, et esimese inimesena kosmoses viibinud kosmonaut Juri Gagarin elas kõigest 34 aastaseks ja kosmoses oli ta ainult 108 minutit, et ta kasvas paljulapselises peres, kus oli kuus last ja et ta lõpetas kutsekooli ja lennukooli.

Saime teada, et ka Eestis elab tulevane kosmoseturist, Eesti internetimeedia firma Moonfish Media asutaja ja nõukogu liige ärimees Raivo Hein, kes on praegu 44-aastane. Ta on ennast kirja pannud Marokos kosmosereise korraldava ärimehe Richard Bransoni reisile, kus korraga lennutatakse kaaluta olekusse kuus inimest. Kosmosesse kavatseb ta minna 2012. aastal ja teeb praegu selleks ettevalmistusi. Hein on endale Saaremaa loodenurka Selgase külla ehitanud ka observatooriumi, kust USAst tellitud teleskoobitoruga tähistaevast jälgida.

Lend kosmosesse on kallis lõbu. Pilet maksab 2,5 miljonit eesti krooni (200 tuhat dollarit), ettemaksu 250 tuhande krooni (20 tuhande dollari) näol on teinud juba 400 inimest.

Meie kosmosekatsed olid tunduvalt kergemad. Vanja Bezzaborkin märkis, et kõige parema tasakaalu aparaadi ehitasid Märt Kaasik ja Mark Leonovitš. Parima kosmoseajaloo tundja tiitli sai Arvidas Pankevitšjus, aga uute sõnade moodustamisel sõnast „Kosmonautika" tuli võitjaks Polina Jakovleva.

Kõik võitjad said suveniirpastakad ja kompvekke. Sellised tähtpäevi tähistavad tunnid annavad meile nii uusi teadmisi kui ka positiivseid emotsioone.

Vabariiklikule kosmoseteemalisele joonistuskonkursile olid esitatud Anna Kondratjeva ja Ivan Bezzaborkini tööd.