August Strindbergi kiredraama "Preili Julie" jutustab loo lummavast jaaniööst. Krahv on mõisast lahkunud ja tema suvejoobumusest pöörane tütar Julie tantsitab kõiki, kes ette juhtuvad. Ta kutsub tantsule isegi oma tallipoisi. See tants ei jää selle öö viimaseks meeletuseks. Roman Baskini lavastus "Preili Julie" esietendus 16. augustil 2013 Kõue mõisas.

"Roman Baskin lavastas "Preili Julie" just nimelt Kõue mõisa terassile ja seega on tegu kohaspetsiifilise teatriga. Seda lavastuse ühte tugevust on kiitnud ka paljud meie külalised. Et lavastuses nimiosa mängiv näitleja Kersti Heinloo sai oma osatäitmise eest tunnustatud, teeb ka meid rõõmsaks ja uhkeks," ütles Kõue mõisa ürituste juht Kadri Armas.

Armase sõnul on populaarset lavastust plaanis korrata ka eesootaval suvel. Etendust saab Kõue mõisas näha 21., 22., 23., 24., 25., 27., 28., 29., 30. ja 31. juulil ning 1., 3., 15., 16., 17., 18., 20. ja 21. augustil 2014 algusega kell 20.00. Piletid tulevad peagi müügile Piletilevi vahendusel.

Kõue mõisa tegemistega saab end kõige mugavamalt kursis hoida Facebooki lehe www.facebook.com/KauManor vahendusel.

2012. aasta suvel taas avatud Kõue mõis on samaaegselt nii kunstikeskus, akadeemia, puutumatu looduse kaitseala kui ka butiikhotell. Tallinnast vaid pooletunnise autosõidu kaugusel asuv põhjalikult ja fantaasiaküllaselt renoveeritud ajalooline mõisakompleks on sihtkoht igaühele, kes hindab ilu ja väärtustab seiklusi. Kõue mõisas on kokku 19 eriilmelist külalistetuba, mille nimed on inspireeritud mõisa kunagise omaniku Otto von Kotzebue eluloost ja maailmarännakutest. Kõue mõisa restoranis Kaheksa Jalga mahub einestama kuni 50 külalist. Ballisaal ning multifunktsionaalne kontserdimaja sobivad ka suurte vastuvõttude, pidude, kultuuriürituste ja koolituste korraldamiseks. Kõue mõis on sage teatrietenduste ja kontsertide toimumiskoht.