Alates tänavusest hooajast on noortel rohkem põhjust treeningutel pingutada ning võistlustel ennastületavalt sõi­ta, sest parimatest parim saab enda kätte hoiule meie ratta­spordi suurkuju Rein Noodla välja pandud uhke rändkarika.

Noortel oli tihe rebimine

Tihe rebimine esikoha pärast oli kõige nooremate, kuni kuus aastaste ratturite vahel. Viima­se etapini oli võiduvõimalus Ove-Rasmus Radalal, Samuel Beekmanil ning Karolin Surval. Suvel isaga tõsiselt treeninud Karolin suutis otsustaval etapil poisid selja taha jätta ning tasuks üldesikoht. Järgmine hooaeg on poistel põhjust tõsiselt pingutada.

Kuni kümneaastaste poiste arvestuses tunnistas ainult võite Kren Kask.

Vaid korra vääratasid meie kogenumad rattamehed Ivo Mölder, kes ühel etapil pidi tunnistama Järva-Jaani mehe Teet Kallakmaa paremust, ning Arved Mägi, kelle korra kavaldas üle Jüri Ellram Imaverest.

Suurima üllatuse pakkus aga rohkem jooksumehena tuntud Olavi Allase, kes suutis tänu stabiilsetele sõitudele nap­sata esikoha Vändra rattaklubi poiste ees. Naiste põhiklassis oli võitmatu Jana Matvejeva Al­bust. Sama kindlalt hoidis teist kohta meie Tiina Nõmmik. Loodame, et uuel hooajal suu­dab Tiina juba esikoha eest võitlema asuda.

Rändkarikas jäi Türile

Tänavuse rattavõistluse hoo­aja muutis eriliseks meie ääretult mitmekülgne ning pühendunud spordimees Rein Noodla. Juba kevadel rääkis Rein võistluse korraldajatele plaanist panna oma auhinnakollektsioonist välja üks karikas, millele igal aastal kinnitatakse meie parima noorratturi nimega tahvel ja mis on kõigile vaatamiseks väljas Türi rattapoes.

Seeriavõistluse korraldajate ja Reinu ühine arvamus oli, et tänavu väärib parima noor­ratturi tiitlit Kren Kask. Edu Krenile järgnevatel aastatel ning suur tänu Rein Noodlale ilusa algatuse eest!

Türi Spordiklubide Liidult suur tänu ka Kristjan Männale ning Türi rattapoe meestele, kes on seeriavõistlusele igakülgselt toeks olnud. Rajameistrid Ivo Mölder, Peep Raudsepp, Tauri Must ja alati abivalmis Rein Noodla suudavad ka kümneid kordi läbisõidetud rajad osaleja­tele värskemaks muuta.

Selliste meestega ning väga toredate võistlejatega on kor­raldajatel suur rõõm ka tuleval aastal jätkata.
____________________________

Ratturid tulid Harjust karikatega

Eelmisel nädalal Harjumaal lõppenud 12 etapist koosnenud Kona Wolksvagen kolmapäevak 2011 karikasarjas esinesid edukalt Türi noored maastikuratturid. Türi spordiklubi Smart Sport treeneri Janek Järva sõnul saavutas M14 vanuseklassis türilane Karl Järva ülekaalu­ka esikoha, edestades teisele kohale tulnud sportlast 66 punktiga.

Renet Kask oli samas vanusegrupis neljas. Hästi esinesid ka teised türilased. M12 vanuseklassis tegi tubli esituse Kren Kask, kes osales seitsmel võistlusel, saavutas viis võitu ja kaks teist kohta ning sai üld­kokkuvõttes 10. koha. Kert Järva saavutas üldkokkuvõttes 3. koha ning Oskar Kontus 8. koha. Türi spordiklubi Smart Sport esines võistlussarjas kokku kümne maastikuratturiga.