Alates 2007. aastast oleme osalenud Tiigrihüppe Sihtasutuse ja Nukufilmi Lastestuudio poolt korraldataval koolinoorte animafilmikonkursil ja meil on olnud igal aastal põhjust rõõmustada. 2007. a saavutasid nominenditiitli filmid “Poisi unenägu”, autoriteks Jaak Lehtsalu, Indrek Lepasaar ja Martin Leesment, ning “Kui ma oleksin vihmavari”, autoriteks Hurmet Ruusmaa, Triin Raag ja Hendrik Vissel. 

2008. a pälvisid nominenditiitli filmid “Matsi unistus”, autoriteks Rasmus Liiva, Mario Oha ja Matis Kivila, ning “90 lehetäid ehk lepatriinu Maia lugu”, autoriks Helen Parker.  

2009. a konkursi nominendiks valiti Jaanek Lehtsalu film “Tulevik pole alati roosa”. Esmakordselt tegime filmi ka esimese klassiga ja nende ühistöö “Tuleviku tulemine” pälvis nooremas vanuseastmes laureaaditiitli. 

2010. a filmivõistluse laureaaditiitli saavutas film “Uju kaine peaga”, autoriteks Agur-Andri Tarmo, Stever Kaasik, Martin Pihooja. 2009. a saavutasid Kristiina Musto ja Katri Helen Palm Lõuna Politseiprefektuuri korraldatud koolivägivallavastaste animafilmide festivalil Kuldkilp I koha kübervägivallavastaste filmide kategoorias. 

Selle õppeaasta sügisvaheajal tutvustasid arvutiõpetajad Krista Kõlli ja Ene Moppel oma õpilaste animafilme ja filmitegemise nippe ka Tallinna reaalkoolis toimunud hariduskonverentsil ning Krista Kõlli õpetas animafilmide tegemist Tiigrihüppe Ideelaadal. 

Alates 2008. aastast oleme osalenud igal sügisel toimuvatel EENeti arvutijoonistuste võistlustel. 2008. aasta arvutijoonistuste võistlusel “Minu Eesti” saavutas Jaanek Lehtsalu töö “Kingitus Eestile” kolmanda koha ja äramärkimist leidis Helen Haugi töö “Silmades taevas ja meri”. 2009. a arvutijoonistuste võistlusel “Uudista universumit” märgiti ära Jaanek Lehtsalu  töö “Galaktikate kokkupõrge”. 2010. a arvutijoonistuste võistlusel “Elurikkus” märgiti ära Agur-Andri Tarmo töö “Elu puu”.

Igal sügisel toimub Miksikese ja Tartu Ülikooli Teaduskooli korraldatav üle-eestiline informaatikavõistlus Kobras. Kobras 2008/2009 seenioride I voorus oli meie parim Mihkel Sokk, kes punktilises paremusjärjestuses jäi Puhja gümnaasiumi õpilaste järel 2. kohale. 5. koha väärilise punktisumma saavutasid Pätris Halapuu, Maria Toomik, David Tiks, Kaisa Kriiva, Helena Rinken ja Jaak Lehtsalu (osavõtjaid 981). Juunioride vanuseklassis olid meie parimateks Elton Lauring, Lauri Pensa ja Kristi Paakspuu, kes jagasid punktilises paremusjärjestuses 4. kohta (osavõtjaid 1290). Parimate lõppvoorus saavutas Mihkel Sokk esikoha. Kobras 2009/2010 seenioride I voorus saavutasid Jaanek Lehtsalu ja Age Kattai punktilises paremusjärjestuses 4. koha ning Kristiin Meos oli 6. kohta jaganute seas (osavõtjaid 787).

Parimate lõppvoorus oli Jaanek Lehtsalu kolmas. Juunioride I voorus oli Lauri Uusmaa 3. kohta jaganute seas ning Elton Lauring, Agur-Andri Tarmo ja Kadri Raag olid 6. kohta jaganute seas (osavõtjaid 1158). Parimate lõppvoorus saavutas Lauri Uusmaa teise koha. Sellesügisese võistluse seenioride I voorus saavutasid Aap Erik ja Siim Plangi punktilises paremusjärjestuses teise koha ning Martin Ploom ja Kristi Paakspuu olid kolmandat kohta jaganute seas (osavõtjaid kokku 920). Talvel toimunud parimate lõppvoorus jäi Kristi Paakspuu viiendale, Martin Ploom kuuendale ja Aap Erik seitsmendale kohale.

Aeg-ajalt võetakse osa ka Koolieluportaali õpilaskonkurssidest. 2009. a saavutasid Ann Loos ja Kätlin Jõgi Koolielu õpilaskonkursil “Fotoromaan” teise koha. Sellesügisesel Koolielu audio- visuaalsete õppematerjalide loomise konkursil “Minu abivahendid õppematerjalide omandamisel” tõsteti esile Kristel Onno tööd “Odüsseia”.

2009. a Kevadpäev Euroopas projektikonkursil “Tark tegu toob tulu”, kus noortel paluti esitada oma mõtteid ning projekte innovatsiooniks Euroopas ning esitada oma nägemus sellest, kuidas neid samu ideid teostada, saavutas 11.d klass ( Pätris Halapuu, Cristina Kroon, Brigitta Märdimäe, Kärt Piirisild, Maria Toomik, Siret Ulp, Dagmar Urb, Kristiina Verro) teise koha ja 11.a klass (Liis Kalma, Kadi Mõttus, Ursula Mängli, Karend Jakobson, Kristjan Kuljus, Rauno Liiv) kolmanda koha.

Koolis tegeletakse ka erinevate e- Twinningu projektidega. Juba mitmendat aastat võtavad üheksandate klasside õpilased osa projektist, kus koostöös teiste Euroopa koolidega arvutatakse maakera ümbermõõtu. Erinevatest IKT-vahendite toel toimuvatest projektidest on osa võtnud ka algklassid. Arvutiõpetaja Krista Kõlli sai 2009. a tänuks e-Twinningu projektide juhtimise eest osa võtta Prahas toimunud aastakonverentsist.

Alates 2008. aastast töötab Võru Kreutzwaldi gümnaasium ka Tiigrihüppe koolituskeskusena. Selle aja jooksul on arvutiõpetaja Ene Moppel läbi viidud neli Digitiigri pikka 60- tunnilist kursust ja neliteist 20-tunnilist lühikursust õpetajatele ning need koolitused on andnud osalejatele julguse kasutada IKT-vahendeid oma igapäevatöös.

Selle aasta jaanuaris-veebruaris korraldasid õpetajad Evi Tarro (Võru Kesklinna Gümnaasium), Krista Kõlli ning Ene Moppel Koolielu-portaalis õppimisürituse “Uurimistööde vormistamine programmidega Word 2003, 2010, OpenOffice.org”, millest võttis osa 80 õpetajat kogu vabariigist. Kursus osutus nii populaarseks, et Tiigrihüpe palus autoritel korraldada lisakursuse.

Selline on “Tiigri Tegija 2010” - parima kooli viimaste aastate tegevused läbi saavutuste. Selle taga on igapäevane töö kaasaegsete infotehnoloogiliste vahendite õpetamisel ja kasutamisel. Tiigrihüpe koos Koolielu-portaaliga pakuvad täna head tuge projektide, koolituste kui ka õppematerjalide kujul. Avastamisrõõmu kõigile!