Pärast hangete läbiviimist ja tulemuste kinnitamist saab ehitustöid alustada. Uurisime linnapea Jüri Kaveri käest, kuidas korraldatakse rekonstrueerimisperioodiks ümber maakonna suurima kooli õppetöö.

Kus õpib umbes 900 õpilast remonditööde ajal?

Plaani kohaselt paigutatakse esimene ja teine klass ning üks neljas klass Võru Kesklinna Gümnaasiumi, kolmandad ja viiendad klassid Paju tänavas asuvasse endisesse lasteaeda Jussike ning üks neljas, kuuendad ja seitsmendad klassid asuvad õppima kooli rekonstrueeritud B-korpuses. 8.-12. klasside õpilastele kohandatakse ruumid Räpina mnt 12 tühjana seisvas hoones.

Kaalusime mitmesuguseid võimalusi. Selline õppetöö korraldus on kõikidest variantidest parim. Meie jaoks oli kõige olulisem, et õpilased ei peaks kahes vahetuses koolis käima. See teeks nende koolipäeva väga pikaks ning võtaks võimaluse huvitegevuses osaleda.

Linnal on ju olemas Soo koolihoone, mis seisab tühjana. Miks lapsi sinna ei paigutatud?

Soo koolihoone ei sobinud mitmel põhjusel. Enne laste sinna paigutamist oleks hoone vajanud mahukaid investeeringuid. Sealsed tingimused pole kiita: seal on ahjuküte, puuduvad võimalused kehalise kasvatuse tunde pidada ja pesta, ka klassiruumid on väikesed.

Küsimusi on tekitanud ka laste jaotamine eri hoonete vahel. Mis on sellise jaotuse aluseks? Kas ei oleks mõttekas hoida algklassilapsi kodu lähedal ehk siis kooli B-korpuses?

Kuna algklassides (1.-4. klass) annab tunde klassiõpetaja, st enamiku tundidest annab üks ja sama õpetaja, ei pea algklassilapsed õppetöö korraldamiseks ühes hoones koos olema. Põhikooli kõrgemates klassides õpetab aga iga ainet eraldi õpetaja. Seepärast oli töö organiseerimise seisukohalt hädavajalik, et need klassid oleksid ühes hoones ning õpetajad ei peaks eri majade vahel liikuma.

Kas esimesel koolipäeval lähevad lapsed ikka praegusesse koolihoonesse? Millal on plaanis kolima hakata?

Esimene koolipäev algab ikka Kreutzwaldi gümnaasiumi koolihoones. Õppeaasta esimesel veerandil veel kolimiseks ei lähe. Praegu oleneb kõik sellest, kuidas hanked sujuvad.