Kuna kodu on iga inimese jaoks tema kindlus, siis ei mõeldagi selle peale, et mööda tänavaid hulkuvad „vargapoisid" otsivad lihtsalt „saaki", milleks on järelevalveta jäetud muruniiduk või mõni muu tööriist, aga ka iga teine ese, mida hiljem realiseerida saab.

Samuti unustatakse tihti lahti oma maja aknad, eeldades jällegi, et ega hoovi ei julge keegi tulla, jäetakse lahti uksed ajaks, mil ise näiteks toimetatakse tagahoovis ja sel ajal on vargad väga kiired tegutsema ilma, et Teie midagi märkaks.

Kui viibite pikemalt kodust ära, paluge oma häid sõpru, naabreid tühjendada postkasti, sest ajalehed postkastis annavad pahatahtlikele kohe märku Teie äraolekust. Varas aga ei soovi kohtuda oma vara kaitsva elanikuga ja kasutab sellise võimaluse hea meelega ära.
Varavastaste kuritegude hulgas on suurimaks probleemiks vargused autodest, kuhu jäetakse/unustatakse väärtuslikke esemeid. Mõned aastad tagasi olid suures osas varguse objektiks automakid. Tänaseks varguse objektideks on esmakohal autodesse jäetud esemed nagu näiteks GPS seadmed, käekotid, mobiiltelefonid, sülearvutid, fotoaparaadid jne.

Varguse ohvritelt kuuleb sageli ütlust „ma läksin ju kõigest mõneks minutiks ära".

Autoklaasi purustamine, istmelt eseme haaramine ning saadud „saagiga" kadumine võtab aega sekundeid. Seevastu aknaklaasi asendamine ning varastatud esemete leidmine võtab hulga rohkem väärtuslikku aega. Selle kõige vältimiseks tuleb kas asjad kaasa võtta või nähtavatelt kohtadelt ära panna.

Samas, kui peaksite varguse ohvriks langema, siis tuleb sellest kindlasti teavitada politsei lühinumbril 110 või pöörduda lähimasse politseijaoskonda.

Hoia oma varal silm peal!

Koostöös Kristiine Linnaosa Valitsusega viisid Sisekaitseakadeemia politsei-ja piirivalvekolledži Paikuse kooli kadetid Rasmus Raide ja Esko Vaatmann maikuus läbi ennetusprojekti „Hoia oma vara" Kristiine Linnaosas, mille eesmärgiks oli tuletada elanikele meelde, kuidas oma vara kaitsta, ning hoiatada võimalikest ohtudest. Loodame, et inimesed mõistavad politsei sõnumit ja teevad kõik endast oleneva, et vältida kuriteo ohvriks langemist. Kogemus on näidanud, et inimeste aktiivse tegevuse korral oma vara kaitsel on võimalik vähendada varguste arvu kuni poole võrra.