Lastel on põnev avastada maailma alustades kõigepealt kodust, kodukandist. Teadasaamise himu paneb tegutsema, küsima, uurima.

Mis torniga maja see on keset küla ja mida seal tehakse? Millised ilusad kellahelid vahetevahel sealt tornist kaugele kõlavad? Kus kohast Jõuluvanad tulevad ja kes nad on? Miks Lihavõttepühade ajal mune värvitakse ja miks pühapäeviti inimesed ja vanaemad kirikusse lähevad? Miks televiisoris onud ja riigionud ütlevad - Jumal? Need ja paljud küsimused veelgi, on laste esitatud.

Lastepäraselt ja eakohaselt püüab meie lasteaiaõpetaja Eda nendele küsimustele selgitusi anda. Huvilised kuulavad lugusid ja saavad vaadata pilte, joonistada ja meisterdada Kristliku kultuuriloo tunnis.

Sel suvel, 9. ja 10. juulil oli lastel koos peredega ja lasteaia töötajatel võimalus sõita külla Asikkala kogudusele Soomes. Meid võttis lahkelt vastu Kirikuhärra Õpetaja Heikki Heinola. Maalilise järve kaldal, lihtsalt kujundatud Kinnismajas veetsime toreda nädalavahetuse. Maitsev toit, vahvalt sisustatud õhtu, vee atraktsioonid, tutvumine kohaliku ümbruskonnaga, rahulik ja sõbralik õhkkond.

Pühapäeva hommikul laulsid meie lasteaia lapsed Asikkala Kirikus Jumalateenistusel.

Lapsed: „Kirikus on pühalik tunne, kaunis ja suur häälekõla."

Täname Tuhala kogudust, Arvo ja Liina Rodit, kirikuõpetajat Mare Palgit, et selline reis koos peredega teoks sai.